Tom Dixon Opal

De lampen uit de Tom Dixon Opal serie lijken van glas te zijn gemaakt. Een mooi effect natuurlijk, maar ook heel kwetsbaar. Dat is precies wat het ontwerpersteam van Tom Dixon ook dacht. Vandaar dat ze in samenwerking met een groep Duitse ingenieurs een nieuw recept voor kunststof hebben ontwikkeld. Een opaal, half transparant materiaal met dezelfde glans als glas. Ook de lichtbron is aangepast. Geen klassiek peertje dat je ziet hangen, maar een ring van LED. Wanneer de lamp aanstaat, schijnt deze er vaag doorheen wat een mooi effect geeft. Zo heb je met de Opal 25 hanglamp LED boven je tafel een echte moderne klassieker in huis gehaald.

  • Gratis levering vanaf € 99
  • Klantwaardering 9.2
  • Grootste voorraad van België
  • Al 13 jaar dé designspecialist
Sorteren op 1-1 van 1 producten Sorteren op 1-1 van 1 producten Terug naar boven

Tom Dixon houdt van avontuur

De carrière van de ontwerper Tom Dixon start in het begin van de jaren tachtig. Hij werkt vervolgens vele jaren voor verschillende grote merken. In 2002 besluit hij dat het tijd wordt het zelf te gaan doen. Hij richt zijn eigen merk op als een platform voor nieuwe avonturen op het gebied van product- en interieurdesign. Nog geen twintig jaar later heeft hij een assortiment ontwikkeld van wel 600 producten die in 65 verschillende landen worden verkocht. Het avontuur om voor zichzelf te beginnen blijkt er een met een goede afloop. Ook binnen het merk wordt telkens gezocht naar vernieuwing. Het materiaal van de producten is daar een belangrijk onderdeel van. Dat is goed terug te zien in deze Opal serie van Tom Dixon waar speciaal een nieuw soort kunststof voor is ontwikkeld.

Tom Dixon Opal voor op de vloer

De Opal serie bevat twee vloerlampen met elk een eigen ontwerp en functie. Verschillende maten geometrische vormen lijken hier een spel te spelen met de zwaartekracht. Dit geeft de verder simplistische lamp iets speels. Zo is de voet van de Opal Cone vloerlamp LED een stuk kleiner dan de grote bolvorm aan de bovenkant. En de bolvorm van de Opal Arc vloerlamp LED wordt benoemingswaardig goed in de lucht gehouden door een dunne stang. In het donker wordt het bijna een zwevende lichtbol. Met de arm kun je verstellen waar je precies wilt dat deze witte bol haar licht zal schijnen. De intensiteit van de lamp is vrij fel. Dat maakt deze esthetische lamp ook heel praktisch. Een perfecte combinatie.

Tom Dixon Opal bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Tom Dixon. Dat betekent dat wij alle producten uit de Tom Dixon Opal collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.