Vita

Met het Deense Vita voegt Flinders weer een bijzonder verlichtingsmerk toe aan de collectie. Het label is in de eerste plaats uniek vanwege de originele hanglampen, vloerlampen en tafellampen die zij produceren, maar ook de manier waarop die gemaakt worden is een hele bijzondere. Vita hecht namelijk veel waarde aan het milieu en doet er alles aan om haar ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te beperken. Daarom wordt Vita verlichting flat-packed geleverd. Je krijgt je Vita lamp in een elegante, kleine cadeaubox die het milieu zo min mogelijk belast. Zo wordt zelfs het uitpakken van je aankoop een feestje. Tel daarbij op dat Vita unieke lampen ontwerpt, zoals de prachtige Acorn hanglamp zwart, en je begrijpt direct waarom dit merk wereldwijd geliefd is.

Flinders is dealer van

Sorteren op

1-68 van 68 producten

Vita denkt vooruit

Zoals gezegd heeft Vita een streepje voor op andere verlichtingsmerken als het gaat om haar milieuvriendelijke werkwijze. Naar eigen zeggen zijn zij “making it big by making it small”. Ontwerpers van Vita worden namelijk uitgedaagd om elk design dat zij lanceren, zo klein mogelijk te verpakken. In plaats van uit te gaan van de standaardeisen voor een product – het moet mooi zijn – stelt Vita voorop dat het product vooral compact moet zijn. Er gaan immers al genoeg halflege trucks de weg op. Vita transporteert haar producten daarom met honderden tegelijk. Dat scheelt niet alleen in CO2-uitstoot, maar ook in kosten. En zo kun jij de prachtige designlampen van Vita tegen een meer dan redelijke prijs aanschaffen!   

Kleine en grote Silvia

In de collectie van Vita vind je een groot aantal productfamilies. De meest bekende is ongetwijfeld de Silvia serie, bestaande uit hang-, tafel- en vloerlampen in de vorm van een artisjok. Deze klassieker past met zijn organisch gevormde bladeren in ieder type interieur, van modern tot klassiek. Kies er zelf een snoer of onderstel bij en creëer bijvoorbeeld je eigen Silvia hanglamp met wit snoer of Silvia tafellamp met zwart onderstel. De originele Silvia lampenkap van Vita heeft een doorsnede van 43 centimeter, maar deze is ook een maatje kleiner verkrijgbaar met een diameter van 34 centimeter. De Silvia Mini lamp van Vita is net als zijn grote broer te combineren tot een tafellamp, vloerlamp of hanglamp. Ga jij voor de Silvia Mini vloerlamp met wit onderstel, bijvoorbeeld, of de Silvia Mini hanglamp met zwart snoer?

Variatie in de Vita collectie

Naast de Silvia serie kent de Vita collectie nog veel meer mooie productfamilies. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Vita Carmina serie? Deze hanglampen zijn geïnspireerd op de golvende bewegingen van de duinen die men vindt langs de kustlijn van Denemarken. Een iets pittiger voorkomen hebben de Vita lampen uit de Conia serie die met hun spitse bladeren doen denken aan een dennenappel. Een stukje zachter is de Eos lamp van Vita, gemaakt van echte ganzenveren. Zelfs als deze Vita lamp niet brandt, is het een plaatje om te zien. De Vita Eos lamp is beschikbaar in verschillende maten, zoals de Eos Mini hanglamp, Eos Large hanglamp en de Eos XL hanglamp. Andere families die je ook niet mag missen zijn de Clava en Ripples.

Vita bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Vita. Dat betekent dat wij alle lampen van Vita kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Vita en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Vita. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw Vita lamp veilig en vertrouwd online bestelt. Wij leveren bovendien gratis in de Benelux. 

Flinders klanten beoordelen de producten van Vita gemiddeld met 4 van de 5 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 8 beoordelingen.

Naar boven