Naar boven

Vitra Eames Quotes

De Vitra Eames Quotes collectie bestaat uit vier verschillende posters die een ode zijn aan de intensieve samenwerking tussen Charles & Ray Eames en Vitra. Dit echtpaar heeft in de 20ste eeuw verschillende meubelstukken ontworpen die vandaag de dag worden beschouwd als dé iconische ontwerpen van Vitra. Hierbij kun je denken aan de Eames Lounge Chair en de Eames DSW stoel. De posters uit de Vitra Eames Quotes collectie zijn allen geproduceerd door middel van offsetdrukken en zijn dus van hoge kwaliteit. Op de poster vind je verschillende quotes van dit bijzondere echtpaar, zoals ‘everything is architecture’ op de Eames Quote poster Architecture. Gezien de opleiding van Charles is dit echter geen verwonderlijke uitspraak. Hij was immers van huis uit architect en paste zijn technische en esthetische kennis toe tijdens het ontwerpen van meubels.

Over Vitra design

Vitra is een Zwitsers designlabel dat de woningen van haar klanten mooier wil maken middels de kracht van design. Dat doet dit familiebedrijf inmiddels al meer dan 80 jaar. Vitra houdt er een avantgardistische stijl op na. Ze geloven dan ook niet in het inrichten van woningen in termen van ‘industrieel’, ‘minimalistisch’, ‘retro’ of ‘vintage’. Vitra volgt het principe van een collage. Elk interieur is speciaal door een unieke mix van oude en nieuwe woonstijlen tot stand gekomen door het verzamelen van meubels en woonaccessoires op basis van jouw specifieke smaak. De posters van Vitra hoeven dan ook niet per se één op één aan te sluiten bij de kleuren in jouw interieur. Vitra zou zelfs blij zijn te weten dat jij je zo af en toe buiten de gebaande paden begeeft.

Stijlvolle Vitra Eames Quotes decoratie

Kijkend naar de posters uit de Vitra Eames Quotes collectie kunnen we nog iets concluderen. Charles en Ray Eames hadden allebei een voorliefde voor ietwat contradictionele quotes. Zo wordt de Eames Quote poster Details gesierd door de quote ‘the details are not details’ en de Eames Quote poster Beauty door de quote ‘the uncommon beauty of common things’. We zouden hier een hele uiteenzetting kunnen geven over wat ze hier potentieel mee bedoelden, maar we denken dat het leuker is als jij daar zelf over nadenkt. Kom je er niet helemaal uit? Ook dan hoef je je geen zorgen te maken, want je kunt altijd nog genieten van de aanblik van de mooie foto’s die de posters uit deze collectie sieren.

Vitra Eames Quotes bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Vitra. Dat betekent dat wij alle producten uit de Vitra Eames Quotes collectie kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product uit deze collectie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit deze collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.