Naar boven

Vitra Leather Natural

Leather Natural is een leersoort van 100% puur aniline leer. Dat wil zeggen dat het onbehandelde leer door en door geverfd is in een vat met transparante, diep intrekkende pigmenten. Omdat er geen synthetische pigmenten zijn gebruikt, blijven de poriën aan het oppervlak open en alle natuurlijke karakteristieken blijven daardoor zichtbaar. Insectenbeten en kleine wondjes kun je daarom zien als een teken van authenticiteit bij dit leer van topkwaliteit, eigenlijk draagt het alleen maar bij aan de charme van zo’n geweldig natuurproduct als leer. Wanneer je dit leer goed gebruikt en verzorgt, ontstaat er na verloop van tijd een uniek patina.

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Stofsoort in detail

Leather Natural is verkrijgbaar in drie bijzondere kleuren, heeft een dikte van 1.3 tot 1.5 millimeter en een lichtvastheid van 3. Je kunt vlekken het best verwijderen met een vochtige doek met een mild reinigingsmiddel, om daarna de plek meteen te drogen.

Stofsoorten bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Vitra. Dat betekent dat wij alle stofsoorten kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Ben je op zoek naar een specifieke stofsoort en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een stofsoort op je meubel, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je een nieuw meubel ontvangt met de betreffende stofsoort.