Binnenkijker: bohemian familiehuis in Heemskerk

Op gepost door Renée IJzerman in Binnenkijken in de mooiste interieurs

Altijd al binnen willen kijken in een allesbehalve doorsnee huis? Dit familiehuis is dat bij uitstek en kenmerkt zich door de mediterrane bohemian woonstijl. Naast de inrichting van deze woning valt ook de buitenkant in positieve zin op. De bouwstijl is namelijk geïnspireerd op The Ennis House in Los Angeles die gebaseerd zijn op de oude Maya tempels. In dit huis komt de Maya-stijl perfect samen met de metselarchitectuur van de Amsterdamse School.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Stylingtip: laat binnen en buiten in elkaar overvloeien

De tuin is net zo goed een onderdeel van de inrichting en draagt bij aan je woongenot. Dat weten de bewoners van dit huis als geen ander. De woonkamer loopt als het ware letterlijk en figuurlijk door naar buiten. Binnen ligt er een pvc-vloer met houtlook terwijl buiten tegels in dezelfde houtlook schitteren. Een opvallend detail zijn de antracietkleurige plinten die helemaal in lijn zijn met de antracieten schuifdeuren en kozijnen. Naast het op elkaar afstemmen van deze materialen en kleuren versterk je dit ook door meubels in dezelfde stijl uit te kiezen.

inspiratiefoto met

Stylingtip: kies voor een mix van oud en nieuw

In dit huis voert de bohemian interieurstijl met mediterrane twist de boventoon. Een mix van oud en nieuw past daar mooi bij. De opvallende Indiase houten toog naar de thuiswerkplek is een typisch voorbeeld van een oud element en is een echte statement piece. Daar sluiten de vintage deuren goed op aan. De enorme voorliefde voor tegeltjes mocht niet ontbreken. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de Portugese tegeltjes op het terras in de tuin. De moderne meubels, lampen en accessoires brengen het totaalplaatje in balans.

inspiratiefoto met

Stylingtip: voeg wereldse elementen toe

De bohemian stijl is net even anders en absoluut geen saaie keus. Opvallende prints, geen standaard kleurcombinaties en natuurlijke materialen typeren een bohemian woonhuis. Je blaast op een creatieve en gedurfde manier je huis een nieuw leven in. Voeg er een aantal van je favoriete vondsten van over de hele wereld aan toe voor een avontuurlijke en persoonlijke uitstraling. Weet je wat er zo fijn is aan deze stijl? Je kunt hem zowel binnen als buiten perfect toepassen.

inspiratiefoto met

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over deze binnenkijker? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630. Of wil je vaker binnenkijken bij mensen thuis? Bekijk dan deze mooie interieurs in allerlei stijlen.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.