3 x Back to Work trends

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends

De zonovergoten zomervakantie is bijna tot zijn eind gekomen en brengt ons tot de orde van de dag: we gaan weer naar ons werk of nemen plaats op onze werkplek aan huis. Om met een frisse start aan de slag te gaan, kan je werkplek wel een update gebruiken om je werkdag zo optimaal te benutten. We hebben een drietal Back to Work trends voor je samengesteld die elk een eigen stijl en sfeer laten zien. Het maakt niet uit voor welke je kiest, want elke trend maakt van je werkplek een waanzinnige ruimte om in te werken.

Back to Work trend 1: Offblack is back

Voor degenen die zich graag in een stoere en robuuste omgeving bevinden, is dit een trend die perfect inspeelt op deze woonsmaak. Deze ruimte geeft je door haar producten, kleuren en materialen een steuntje in de rug en tegelijkertijd de power om bergen met werk te verzetten. Hoe richt je zo'n werkplek in deze stijl in? We zien vooral een mix van zowel moderne als industriële elementen die bij uitstek je werkplek signeren. Het gaat dan om een mix van neutrale, vaak wat donkere kleuren, metaal en hout als materialen en minimalistische en toch robuuste elementen.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Stoere wanden

Deze trend kenmerkt zich door de kleuren zwart en grijs waarmee je een neutrale basis creëert. Door dit niet wat saai te laten ogen, kun je spelen met verschillende tinten hierin waardoor het er wat minder donker uitziet. Je kunt ook op een andere manier deze kleuren toepassen door te kiezen voor donkere, matte tinten en deze te combineren met een industriële print in het behang.

Back to Work trend 2: Back in the days

Zin in iets totaal anders? Door voor deze trend te gaan, maak je met een knipoog naar de jaren 70 van je werkplek een hippe ruimte die helemaal van deze tijd is. We zien ronde vormen, oranje-roodtinten, zachte materialen en drukke prints die een werkruimte een retro look geven. Materialen als marmer komen regelmatig terug en ronde, royale vormen voeren de boventoon. Geef deze ruimte net wat meer sfeer door droogbloemen en grote takken te gebruiken. Je maakt het plaatje compleet door voor eerlijke materialen te kiezen.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Retro wanden

In een werkruimte waarin deze trend centraal staat, kies je voor diepe en volle kleuren als roodbruin, chocoladebruin en de natuurtinten beige en grijs om een perfecte kleurbalans naar voren te laten komen. We hebben een selectie kleuren voor je geselecteerd die helemaal in deze stijl thuishoren. En met behang kun je het net wat speelser maken of sfeervoller laten ogen. Ga je voor een kleurrijke print of liever een vrij neutrale kleur verf? Een combinatie ervan kan natuurlijk ook.

Back to Work trend 3: Met een schone lei beginnen

Door je werkplek op een manier in te richten die past bij wat je voor ogen hebt, krijg je direct weer zin om aan de slag te gaan. En om het vakantiegevoel nog even vast te houden, kun je het best een aantal souvenirs van je vakantie meenemen om dit gevoel vast te houden. Om het enigszins basic te houden en toch een tikkeltje inspirerend, komt deze trend goed van pas. Lichtgrijze en witte meubels in combinatie met blanke houten details zorgen voor een luchtige en ruimtelijke werkplek wat indirect zorgt voor een opgeruimd gevoel. Zo begin je met deze trend elke dag weer met een schone lei.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Scandinavische wanden

Om een rustgevende werkruimte te creëren, kun je de wanden het best neutraal houden. Kies daarom voor de kleuren wit, beige en lichtgrijs en combineer deze met verschillende pasteltinten. Heb je een favoriet(e) neutrale kleur of grafisch printje op het oog? Je maakt het geheel compleet door voor een kleur te gaan die op één wand ook terugkomt in het door jou uitgekozen behang. Zo geef je op een subtiele wijze toch kleur mee aan een of meerdere wand(en) in je werkruimte.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de Back to Work trends? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 18:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur).

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.