4 x Tuintrends van 2017

Op gepost door Renée IJzerman in Woontrends

Het zonnetje laat zich steeds meer zien. Hoogtijd om naar buiten te gaan in je tuin, op je balkon of op je terras en deze ruimte klaar te maken voor de mooie dagen die ons te wachten staan. Maar wat speelt er nu precies en wat mag absoluut niet ontbreken in een buitenruimte? We hebben de vier mooiste tuintrends van 2017 voor je op een rijtje gezet.

Tuintrend 1: Energie(k)

Een buitenruimte die in het teken staat van zowel activiteit als ontspanning. Een energieke tuin biedt je de mogelijkheid om te sporten, maar waar je tegelijkertijd ook je rust kunt pakken. Kenmerkend voor deze tuintrend zijn de krachtige, energieke vormen die een raakvlak hebben met de sportattributen en speelse elementen. Sprekende, felle kleuren wisselen zich af met een lichtere tint in diezelfde kleur. Bloemen en planten vullen de ruimte perfect aan.

Een combinatie van activiteit en ontspanning breng je eenvoudig aan door bijvoorbeeld een basketbalnet te plaatsen en een buitenbad- of douche.

Beeld Een combinatie van activiteit en ontspanning breng je eenvoudig aan door bijvoorbeeld een basketbalnet te plaatsen en een buitenbad- of douche.

Tuintrend 2: Stoere en decoratieve elementen

In deze trend spelen we met mannelijke en vrouwelijke elementen. Een combinatie van zachte, vriendelijke kleuren met bijvoorbeeld robuuste meubels en plantenbakken. Ronde en strakke vormen wissel je met elkaar af. Kenmerkend voor deze trend zijn toch wel minimalisme dat wordt afgewisseld met decoratie om er een rustige, gezellige buitenruimte van te maken. Er is een duidelijk contrast te zien waardoor je verschillende smaken eenvoudig met elkaar combineert en in evenwicht brengt tot één gezellig geheel.

Stoere, robuuste elementen kun je prima combineren met decoratie en zachte, vriendelijke kleuren om verschillende woonstijlen in elkaar over te laten lopen.

Beeld Stoere, robuuste elementen kun je prima combineren met decoratie en zachte, vriendelijke kleuren om verschillende woonsmaken in elkaar over te laten lopen. 

Tuintrend 3: Groen buitenparadijs

De kleur groen staat centraal in deze trend. Een combinatie van verschillende tinten groen zie je dan ook terug. We zien planten, planten en nog eens planten en dat haalt dat natuurgevoel bij je naar boven. De natuur staat hoog in het vaandel en die natuurlijke materialen als hout mogen niet missen. We hebben het eigenlijk over een buitenparadijs waarin we de natuur lekker haar gang laten gaan. Door het gebruik van organische, ronde vormen, creëer je gezellige hoekjes in een buitenruimte. Een plaats waar je helemaal tot jezelf komt tussen je favoriete planten. 

Maak er een gezellige buitenruimte van met natuurlijke materialen in combinatie met een afwisseling van kleine en grote planten.

Beeld Maak er een gezellige buitenruimte van met natuurlijke materialen en wissel kleine en grote planten af. 

Tuintrend 4: Binnen en buiten als geheel

Het huis en de tuin werden vaak als twee losse ruimtes van elkaar gezien. In 2017 zien we dat we de tuin steeds meer met de woonkamer proberen te matchen. Oftewel: de inrichting van je huis loopt over in je tuin en andersom. De tuin is eigenlijk een verlengstuk van je woning. De tuinmeubels worden mooier en mooier waardoor ze absoluut niet onderdoen aan je meubels voor binnen. Ook vind je meubels die zowel binnen als buiten tot hun recht komen en meubels die door het materiaal zowel de binnen- als buitenlucht aankunnen. 

Door het gebruik van openslaande deuren en grote ramen creëer je nog meer een geheel tussen binnen en buiten.

Beeld Door het gebruik van openslaande deuren en grote ramen creëer je nog meer een geheel tussen binnen en buiten.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de tuintrends voor 2017? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.