5 x Trends in tuinverlichting

Op gepost door Renée IJzerman in Trends

Je staat er misschien niet bij stil, maar ook tuinverlichting is gevoelig voor trends. Nog niet zo lang geleden had tuinverlichting bijvoorbeeld een functioneel karakter. Je kocht een aantal grote buitenlampen zodat je kon zien waar je liep, of een wandlamp met sensor om ongenode gasten af te schrikken. En alleen als er iemand jarig was, werd de gekleurde verlichting van zolder gehaald. Maar volgens de laatste trends speelt sfeer de hoofdrol in de tuinverlichting. Kleur, warmte en gezelligheid: voeg ze toe aan je tuin en je bent weer helemaal bij!

#1 Party lights

“Het leven is een feestje; je moet alleen zelf de slingers ophangen”, wie kent de uitspraak niet? De meest populaire trend op het gebied van tuinverlichting maakt het je wel heel gemakkelijk om van het leven een feestje te maken. Kleurrijke lichtsnoeren zijn namelijk niet meer weg te slaan uit de tuin. Van plastic bollen tot papieren lantaarns; alles mag.

#2 Sfeervolle spotjes

De tweede trend is er eentje die je niet verwacht als het om sfeerverlichting gaat: spotjes! Deze kleine, felle lampjes zijn niet alleen handig, maar als je ze op de juiste manier plaatst zorgen ze ook voor een sfeervolle tuin of balkon. Met grondspots, bijvoorbeeld, kun je een looproute verlichten of een boom van onderaf aanlichten voor een magisch effect. Daarnaast creëer je met wandspots een afgebakend gedeelte binnen de tuin of geef je aan waar de schuur is.

Met spotjes geef je ieder pad een bijzondere uitstralingBeeld Met spotjes geef je ieder pad een bijzondere uitstraling.

#3 Vuurvaste verlichting

Ga back to basic met trend nummer drie: het gebruik van vuurvoorwerpen. In plaats van lampjes breng je een vuurkorf of reeks fakkels aan in de tuin voor een warme gloed qua licht en temperatuur. Het geluid van een knapperend vuurtje bij een ondergaande zon, is voor niemand te weerstaan. Rijg voor het ultieme vakantiegevoel een paar marshmallows aan een prikker en rooster ze in het vuur. Dat is nog eens multifunctionele verlichting!

#4 Bewuste buitenverlichting

Nu ledverlichting steeds vaker binnenshuis wordt toegepast, zien we deze energiezuinige lampen ook in tuinen en op terrassen verschijnen. Dat is niet zo gek, want ledlampen zijn heel geschikt voor buitengebruik. Ze gaan lang mee, zijn niet zo gevoelig voor weersomstandigheden en kunnen alle kleuren uit het spectrum aannemen. Wil je je tuin nog zuiniger verlichten? Dan is een tuinlamp op zonne-energie de oplossing. Deze laadt op in het zonlicht en heeft geen snoeren, dus neem je gemakkelijk mee de tuin in.

Tuinverlichting komt in alle soorten en matenBeeld Tuinverlichting komt in alle soorten en maten. 

#5 Vermomde verlichting

De laatste trend die steeds vaker opduikt is het ‘vermommen’ van tuinverlichting. Zo bestaan er diverse bloempotten en –bakken met ingebouwde verlichting. Met deze lampen heb je niet alleen plek voor een plant of struik, maar ben je ook meteen voorzien van tuinverlichting. Bovendien zijn deze lampen vaak verkrijgbaar in vrolijke kleuren als limegroen, oranje en paars.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de trends in tuinverlichting? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 22:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur). Of kom langs in onze winkel.

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.

Naar boven