Naar boven

Behangen: trends

Op gepost door Renée IJzerman in Woontrends

Behangen en trends? Je verwacht het misschien niet, maar ook op het gebied van behang zijn bepaalde kleuren en prints ‘in’ of juist ‘uit’. We zetten de vijf behangtrends van nu voor je op een rijtje. Dan weet je zeker dat je nieuwe muur helemaal van nu is!

Trend #1 Stenen en steigerhout

Helemaal van nu: behang met een levensechte print van steigerhout of een bakstenen muur. Dankzij de moderne technieken lijkt het met deze behangsoorten alsof je tegen een echte muur of schutting leunt. Bovendien hebben de prints prachtige, diepe kleuren, waardoor ze in ieder interieur tot hun recht komen.

In de collectie van NLXL vind je diverse steengoede behangsoortenBeeld In de collectie van NLXL vind je diverse steengoede behangsoorten. 

Trend #2 Flora en fauna

Ben jij niet zo goed in het verzorgen van planten en dieren? Dan kun je gewoon een behang in de juiste stijl tegen je muur plakken. Bloemen, planten, bomen, bladeren en dieren: alles wat ook maar enigszins met het buitenleven te maken heeft, is toegestaan. Zo kun je zonder verrekijker, wandelschoenen en noodvoorraad toch de natuur in.

Haal de natuur in huis met behang van KEK Amsterdam (links) en Petite Friture (rechts)Beeld Haal de natuur in huis met behang van KEK Amsterdam (links) en Petite Friture (rechts). 

Trend #3 Artwork

Wie wel van een beetje gewaagd interieur houdt, is waarschijnlijk wel te porren voor een artwork behangetje. Deze behangsoort is, zoals de naam al aangeeft, bedrukt met verschillende illustraties en afbeeldingen. Dit behang is minder geschikt om een hele kamer mee te versieren, maar een enkele muur met een artwork print geeft juist een bijzonder effect.

De artwork-trend wordt gekenmerkt door drukke afbeeldingenBeeld De artwork-trend wordt gekenmerkt door drukke afbeeldingen. 

Trend #4 Grafisch

Helemaal in lijn met de Scandinavische woontrend die ons al jaren in de greep houdt: grafisch behang. Of het nu om streepjes of ruitjes gaat, in de collectie van Ferm Living kunnen liefhebbers van grafisch behang hun hart ophalen. Omdat deze behangsoorten vaak in neutrale kleuren als zwart, wit en grijs worden uitgevoerd, zijn ze gemakkelijk te combineren met andere wanden in de ruimte.

Behang met een grafische print geeft je inrichting een Scandinavisch tintjeBeeld Behang met een grafische print geeft je inrichting een Scandinavisch tintje. 

Trend #5 Fotobehang

Terug van weggeweest: fotobehang! Laat je mooiste foto afdrukken op behang en geef de ruimte een wel heel persoonlijke touch. Of ga voor een standaard afbeelding waar je al jaren weg van bent. Met een zwart-wit of sepia filter zorg je ervoor dat het toch een rustig geheel blijft. Bovendien kun je de ruimte op deze manier meer diepte geven.

Haal met fotobehang herinneringen op aan je mooiste reizenBeeld Haal met fotobehang herinneringen op aan je mooiste reizen. 

Wil je graag meer weten over tips en tricks bij het behangen? Lees dan “Behangen: 10 tips & tricks”.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over trends op het gebied van behang? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur).

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.