Naar boven

Kartell Componibili kastje - Het verhaal

Op gepost door Lieve Gorter in Woontrends

Kartell Componibili kastje staat deze week centraal in het verhaal achter… Dat Flinders designtoppers verkoopt moge duidelijk zijn. Dat er achter elk ontwerp een verhaal zit, is vaak wat minder bekend. En als je dan toch een designtopper koopt; hoe leuk is het dan om het verhaal erachter te leren kennen? Dat je elke lijn en vorm begrijpt. Dat jij ziet wat de ontwerper ziet. Kom deze week meer te weten over het Kartell Componibili kastje.

Componibili kast van Kartell

De Kartell Componibili kast is een ware klassieker, ontworpen eind jaren '60. De Componibili is een favoriet bij Kartell en de klanten. Met zijn kunststof schildje kan ie heel wat hebben en ziet hij er modern en strak uit. Je kunt de Componibili voor verschillende doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld als nachtkastje, bijzettafel, salontafel of kastje voor de kinderkamer.

Componibili kastje van Kartell - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Componibili als nachtkastje.

Kastje rond, kastje vierkant

De Kartell Componibili is niet zomaar een kastje. De Componibili is functioneel, flexibel en praktisch in gebruik. Je hebt de ronde en vierkante variant. En bij elke kastje kan je de hoogte zelf bepalen. Dus als je eerst een kastje met 2 lagen koopt, omdat je dacht dat je niet meer spullen had die je wilde opruimen... En je komt er vervolgens achter dat je toch wat meer rommeltjes hebt, dan kan je altijd nog extra compartimenten kopen. En opstapelen maar :-).
Weetje: als je één compartiment koopt krijg je er geen deksel bij. Dat is wel zo makkelijk als je wilt stapelen. Maar zou je voor die ene wel een deksel willen, dan kun je die los bestellen. Bij 2 of 3 compartimenten krijg je er standaard een deksel bij.

Componibili kastje van Kartell - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Variaties van de Componibili.

Speels

De Componibili heeft, ondanks de strakke vormgeving, ook iets speels. Dat komt voornamelijk door de deurtjes. Je kunt bijvoorbeeld het ene deurtje openlaten en het andere dichtdoen.

Componibili kastje van Kartell - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: de speelse deurtjes van de Componibili.

Ontwerper Anna Castelli Ferrieri en Kartell

De ontwerper Anna Castelli Ferrieri is vanaf het begin van Kartell betrokken bij het bedrijf. Dit komt doordat haar man de oprichter is van Kartell: Guillo Castelli. Ze is in de jaren '60 en '70 bekend als architect en industrieel ontwerper. En dat industriële is duidelijk terug te zien in het ontwerp van het Componibili kastje: strak, tijdloos en functioneel.

Heb je vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact met os op via: 020 30 30 630 of mail ons: info@flinders.nl.

Lieve Gorter

Over de auteur

Lieve Gorter

Lieve schrijft artikelen voor het Flinders Magazine. Van achtergrondverhalen over design tot de nieuwste trends, Lieve houdt je op de hoogte. Daarnaast ondersteunt ze Hiske bij de content van de website.