Dé woontrends voor 2018

Op gepost door Renée IJzerman in Woontrends

Het jaar is nog maar net begonnen en dat betekent het ultieme moment om stil te staan bij enkele interieurtrends die al het moois uit de woonbranche in de spotlight zetten. Wat is kenmerkend en wat mag niet ontbreken in je woning? In dit artikel lees je de woontrends voor 2018 en hoe je deze toepast in je eigen interieur. 

Klassieke invloeden

We zien dat klassieke elementen een belangrijke rol innemen als het gaat om de woontrends voor 2018. Het gaat om klassieke kleuren, vormen en materialen in meubels en woonaccessoires, maar ook behang en muurverf bijvoorbeeld. Door diepere kleuren te combineren met pasteltinten kunnen we enorme kleurstatements in ons interieur naar voren brengen. Kleuren als warm donkerrood, diepe paarsblauwtinten en oranje treden op de voorgrond. Maar wat zijn nog meer klassieke elementen? We zien ronde vormen, spijlen en gecapitonneerde bekleding in meubelontwerpen waarbij in veelvoud gebruik wordt gemaakt van donker of gerookt hout en marmer. Los daarvan zien we luxueuze stoffen als fluweel. Om deze interieurtrend deels in je woning toe te passen, kun je bijvoorbeeld gaan voor een elegante, marmeren ronde bijzettafel of fluwelen sierkussens. 

Luxueuze stoffen als fluweel zijn een ware toevoeging in je woning en vormen het ingrediënt om een warme, huiselijke sfeer te creëren.

Beeld Luxueuze stoffen als fluweel zijn een ware toevoeging in je woning en vormen het ingrediënt om een warme, huiselijke sfeer te creëren.

Duurzaam en verantwoord design

Een interieurtrend waar je in 2018 niet omheen kunt: steeds meer designmerken- en ontwerpers denken tijdens het ontwerpproces na over de natuur. Zo proberen ze op een bewuste manier hun steentje bij te dragen aan een wereld waar grondstoffen schaars worden. Dat zorgt ervoor dat steeds meer bedrijven hierop inspelen door ecologisch design te maken en produceren. Zo heb je de mogelijkheid om een duurzaam, verantwoord designproduct in huis te halen. Een perfect voorbeeld hiervan is verlichtingsmerk Graypants. Zij staan bekend als een van de grootste leveranciers van gerecyclede designproducten. Het kartonafval uit Seattle vormt de basis en vanuit daar wordt dit karton met een laser tot fraaie cirkels gesneden om het vervolgens met de hand aan elkaar te lijmen. Een ander merk die hier ook goed op inspeelt is Tala. Door te letten op de achtergrond van een merk, weet je hoe je je interieur kunt inrichten met merken die duurzame en verantwoorde producten in hun assortiment hebben. 

Tala draagt op een andere manier haar steentje bij door bij elke 200 verkochte lichtbronnen 10 bomen te plaatsen wat ervoor zorgt dat Tala volledig C02 neutraal producten produceert.

Beeld Tala draagt op een andere manier haar steentje bij door bij elke 200 verkochte lichtbronnen 10 bomen te plaatsen wat ervoor zorgt dat Tala volledig C02 neutraal producten produceert.

Bloemen, planten en drukke prints

We doen er dit jaar graag een schepje bovenop en zetten die botanische trend voort. Ook in 2018 voegen we planten in alle vormen en maten toe aan ons interieur om zo meer leven, sfeer en gezelligheid in huis te halen. Deze woontrend voor 2018 zien we niet alleen terug in bloemen en planten. We zien steeds meer prints in behang, tapijt en meubelstof om je interieur een uitbundige look te geven, maar wel op een stijlvolle manier. Planten, bloemen en drukke prints kun je prima met elkaar combineren en wel op zo’n manier dat het past bij wat jij mooi vindt en wat past in je woning. Warme, aardse kleurtinten vormen de basis hiervan en zorgen er weer voor dat je al snel het gevoel van thuiskomen ervaart. Door voor een behang met een druk dessin of een plant in een robuuste pot te kiezen, kom je al een heel eind. En hoe uitbundiger, hoe meer die trend in je eigen interieur naar voren komt.

We zien dat planten in alle soorten en maten voor een speels geheel zorgen en het mooie is dat je helemaal zelf in de hand hebt in welke mate je deze woontrend toepast in jouw interieur.

Beeld We zien dat planten in alle soorten en maten voor een speels geheel zorgen en het mooie is dat je helemaal zelf in de hand hebt in welke mate je deze woontrend toepast in jouw interieur.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrends voor 2018? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.