Deens design

Op gepost door Renée IJzerman in Woontrends

Deens design omvat zoals de naam al doet vermoeden design uit het Scandinavische land Denemarken. In Deens design zien we vooral de eigenschappen minimalisme, functionaliteit en ingetogenheid terugkomen. De zowel toegankelijke als buitengewone ontwerpen hebben vaak een natuurlijke, vergrijsde kleur of juist een pasteltint. Deze rustgevende kleuren zorgen ervoor dat de Deense design lampen, meubels en accessoires bijna overal wel tot hun recht komen, ondertussen al veel interieurs mogen sieren en steeds meer terrein winnen in interieurland.

inspiratiefoto met

Wat is Deens design?

Deens design is vrijwel altijd strak en eenvoudig van vorm en dat past perfect bij de uitdrukking less is more. In de Deense cultuur speelt design een belangrijke rol en ligt de nadruk vooral op de vormgeving die zich typeert door simplistische en strakke lijnen. Door het minimalistische ontwerp straalt een Deens interieur veel rust uit. In de producten treden vergrijsde kleuren, pasteltinten en de kleuren wit en zwart op de voorgrond. Natuurlijke en duurzame materialen typeren ook voor een groot deel Deens design. We kunnen wel zeggen dat Deens design zeer praktisch is in gebruik en meestal een heel tijdloze look heeft waardoor je er jaren plezier van hebt. De merken HAY, Muuto en Ferm Living sluiten daar bijvoorbeeld naadloos op aan.

Hyggeproof interieur met Deens design

De winters in Denemarken duren lang en zijn zowel koud als donker. Het recept voor geluk hebben ze gevonden in hygge: de Deense 'gezelligheid'. Ontspannen met familie en vrienden in het gezelschap van een haardvuur, kaarsen, warme dranken en niet onbelangrijk: Deens design. Van plaids en vloerkleden tot comfortabele banken voor het hele gezin: de Denen hechten veel waarde aan de inrichting van hun huis waar ze relatief veel tijd doorbrengen en daar past kwalitatief, functioneel en buitengewoon design perfect bij. Zo blijkt bijvoorbeeld dat een op de twee huishoudens in Denemarken de Deense design lamp PH 5 van Louis Poulsen in huis heeft.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Deense designklassiekers

In ons assortiment vind je veel producten die aansluiten op de kenmerken van Deens design. Hieronder vind je een selectie design lampen, meubels en accessoires die erg geliefd zijn, veel populariteit kennen in de wereld van design en opvallen door hun ontwerp. Ontdek wat dit Deense design met jouw interieur kan doen.

 

Toonaangevende Deens design merken

De onderstaande merken passen perfect bij de eigenschappen van Deens design. Van HAY tot Muuto en van &Tradition tot Normann Copenhagen: het zijn stuk voor stuk merken die door de jaren heen al meerdere designklassiekers op de markt hebben gebracht. Meubels, lampen of woonaccessoires? In de collecties van deze design merken vind je alles om je Deense interieur compleet te maken. Voor ieder(e) woonsmaak en budget is er bijpassend Deens design te vinden.

Deens design merk Broste Copenhagen

Bekende ontwerpers van Deens design

Deens design is over de hele wereld populair en er is een grote verscheidenheid aan ontwerpers die deze soort producten ontwerpt. Zo is Hee Welling bijvoorbeeld bekend van de About a Chair collectie voor HAY, is Arne Jacobsen wereldberoemd door de vlinderstoel, terwijl Verner Panton de grondlegger is van de FlowerPot collectie voor &Tradition. We zetten een zestal ontwerpers van Deens design in de schijnwerpers.

 

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.