Naar boven

Het verhaal achter: De Muuto Stacked kast

Op gepost door Lieve Gorter in Woontrends

Dat Flinders designtoppers verkoopt moge duidelijk zijn. Dat er achter elk ontwerp een verhaal zit, is vaak wat minder bekend. En als je dan toch een designtopper koopt; hoe leuk is het dan om het verhaal erachter te leren kennen? Dat je elke lijn en vorm begrijpt. Dat jij ziet wat de ontwerper ziet. Daarom zet Flinders elke week een designtopper in de spotlight. Vandaag: Het verhaal achter de Muuto Stacked kast.

De Stacked kast van Muuto

De Muuto Stacked kast is niet zomaar een kast. Je kunt namelijk zoveel 'bouwstenen' kopen als je wilt en de kast naar eigen wens maken. Dus of je veel spullen hebt die je moet opbergen of gewoon een tv-meubel wilt, met de Stacked vorm je in no-time jouw ideale kast. Zie hieronder een aantal voorbeelden.

Stacked

Stacked

Foto: Verschillende ontwerpen van de Stacked kast.

Kleuren en formaten van de Stacked kast

De Muuto Stacked kast is in elke variant uniek, doordat je verschillende kleuren en formaten kunt samenstellen. Zo zijn er elementen in wit, een iets donkere houtkleur (Ash) en een lichtere houtkleur (Pine). Daarnaast is de Stacked in drie formaten verkrijgbaar:
S = 21,8 x 43,6 x 35 cm
M = 43,6 x 43,6 x 35 cm
L = 65,4 x 43,6 x 35 cm

Het verhaal achter: De Stacked kast van Muuto - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: De verschillende formaten. Van links naar rechts: Small, Medium en Large.

Het verhaal achter: de Stacked kast van Muuto - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: De verschillende kleuren; Wit, Ash & Pine.

Met of zonder backboard

Je kunt er voor kiezen om de onderdelen met of zonder backboard te nemen. Zo kun je dus ook weer leuke combinaties maken. Wil je het "luchtig" houden, dan is het leuk om de Stacked zonder backboard te nemen. Maar als je een robuustere kast wilt, is het een idee om onderdelen met backboard te nemen. De Stacked is ook handig als scheidingswand in een ruimte.

Het verhaal achter: De Stacked van Muuto - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: met en zonder backboard.

Het verhaal achter: De Stacked van Muuto - Flinders - Design voor ieder interieur

De Clips van de Stacked

De onderdelen van de Stacked kun je vastzetten met clips die je erbij krijgt. Zo kun je dus echt elk (te) gekke ontwerp daadwerkelijk uitvoeren :-). De clips zijn ook los verkrijgbaar in de kleuren geel en wit.

Het verhaal achter: De Stacked kast van Muuto - F;omders - Design voor ieder interieur

Foto: Clips van de Stacked.

De ontwerper Julien de Smedt

De ontwerper van de Stacked kast is Julien de Smedt. Julien de Smedt is de oprichter van JDS Architects. JDS Architects staat bekend om de combinatie die ze maakt tussen innovatieve en tegelijk efficiënte producten.

Wil je meer weten over de Muuto Stacked kast? Dan kun je hier klikken voor een ander artikel over de Stacked. Voor je overige vragen kun je gerust contact met ons opnemen via 020 30 30 630 of ons mailen: info@flinders.nl.

Lieve Gorter

Over de auteur

Lieve Gorter

Lieve schrijft artikelen voor het Flinders Magazine. Van achtergrondverhalen over design tot de nieuwste trends, Lieve houdt je op de hoogte. Daarnaast ondersteunt ze Hiske bij de content van de website.