Kinderkamertrend: Industrieel

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
In de kinderkamertrend Industrieel zien we vooral ruimtes met een stoer karakter voor de allerkleinsten onder ons. De meubels, lampen en accessoires zijn vaak vrij donker van kleur. Naast kleur speelt het gebruik van natuurlijke materialen ook een belangrijke rol in de producten die typerend zijn voor deze trend. Denk bijvoorbeeld aan hout. Dit is een materiaalsoort waar je ook eenvoudig wat extra sfeer mee toevoegt aan een ruimte. We laten je zien met welke producten je de kinderkamer in een industrieel jasje steekt en geven je een dosis inspiratie.

Shop deze kinderkamertrend

Voor zowel jongens als meisjes behoort een industriële kinderkamer tot de mogelijkheden. Dat stoere uiterlijk van zo'n ruimte bereik je met een aantal basiselementen: robuuste meubels, een mix van leer, hout en metaal en het liefst donkere kleuren. Door een echte designklassieker uit te kiezen, maak je de ruimte helemaal compleet. Om je een idee te geven hoe deze stoere stijl eruitziet, hebben we een tiental producten voor je geselecteerd en kun je de sfeer proeven.

Wandtrends in de industriële stijl

Donkere kleuren horen absoluut thuis in deze industriële kinderkamertrend. De kleur blauw oogt misschien wat koeltjes en kil, maar wekt ondertussen wel een gevoel van kalmte en ontspanning op. En dat komt doordat we de kleur associëren met de natuur. Donkere kleuren lenen zich er ook perfect voor om ton sur ton te gebruiken. Om het niet te donker te maken in een kinderkamer, kies je gerust voor één wand met donker behang of een laag verf en geef je de andere wanden een lichtere tint van dezelfde kleur.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de industriële kinderkamertrend? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 18:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur).

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.