Kleurentrends: 9 x Hedendaagse kleuren

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends en Kleuradvies
Kleur is van grote invloed op de sfeer die een woning uitademt. Met kleur kun je ook op vrij eenvoudige wijze een interieur een totaal andere uitstraling en stijl (mee)geven. Dit doe je bijvoorbeeld door een kastje, wand of radiator te verven in de kleur(en) die je mooi vindt. Maar met welke kleur(en) bereik je het effect dat je voor ogen hebt? We laten je een negental verfrissende trendkleuren van Farrow & Ball zien met bijpassende verfkleuren, producten en sfeerbeelden die elk op hun eigen manier het gewenste effect in jouw interieur kunnen bereiken.

Shop in de stijl van verfkleur School House White (291)

Dit is een heel lichte kleur wit die in een schaduwrijke omgeving toch een helderwitte uitstraling geeft. Het tijdloze karakter van deze zachte en gebroken wittint roept hij bij jou misschien wel herinneringen op aan die oude schoolgebouwen waar deze kleur vaak zichtbaar is. Door een woonruimte alleen deze kleur te geven, creëer je een ruimtelijk geheel dat eenvoud uitstraalt. Je kunt deze tint perfect combineren met bijvoorbeeld de kleur Shaded White voor een neutraal en ton-sur-ton pallet. Ga je liever voor wat contrast? Kies dan bijvoorbeeld voor Oval Room Blue. Met deze kleur kun je belangrijke elementen in je interieur extra accentueren.

Shop in de stijl van verfkleur Treron (292)

Deze tijdloze donkergroene kleur heeft een traditionele uitstraling en doet het goed in het bijzijn van natuurlijke materialen. We kunnen wel zeggen dat deze tint helemaal van deze tijd is en geschikt is voor moderne interieurs. Wanneer je meerdere elementen in je interieur wilt verven in deze kleur, kun je ook kiezen voor de accentkleur French Gray om net wat meer variatie en diepte aan te brengen. De verschillen tussen deze kleuren zijn niet heel groot waardoor je kiest voor een neutraal kleurpallet. Met de kleur Treron zorg je zowel binnen als buiten voor een ontspannen sfeer. Naast dat deze kleur buiten naadloos aansluit op het omliggende landschap, doet deze tint het ook goed op houtwerk.

Shop in de stijl van verfkleur Jitney (293)

We zien dit als een aardetint met een fris karakter die ons even weer doet denken aan die heerlijke zomerse dagen aan het strand. Om deze kleur te accentueren, kun je ook spelen met een of meerdere producten die iets weghebben van deze kleur. Door de bruine ondertoon van deze tint voeg je eenvoudig wat meer sfeer toe aan een willekeurig interieur en kun je hem perfect combineren met warme, bosrijke tinten. De kleur heeft overigens een vrij bescheiden uitstraling en geef je daarom wat meer pit door hem te combineren met bijvoorbeeld de kleur Dead Salmon.

Shop in de stijl van verfkleur Paean Black (294)

Door voor deze chique zwarte tint te kiezen die een rode basis heeft, creëer je met gemak een intieme sfeer in bijvoorbeeld een hypermodern interieur. In oude, traditionele (stads)woningen met fraaie ornamenten komt het elegante karakter van deze kleur naar voren. Je zult er misschien niet gauw voor kiezen om je hele woning te voorzien van een donkere kleur en dit breng je daarom perfect in balans door te combineren met (een) lichte tint(en) waardoor je tot een lichter en ruimtelijker geheel komt. Met de kleur Preference Red breng je een uitgesproken variatie in kleur aan in je woning.

Shop in de stijl van verfkleur Sulking Room Pink (295)

Roze klinkt misschien als een overheersende kleur in je woning, maar deze tint heeft een bescheiden uitstraling en voegt warmte toe aan menig interieur. Door de poederachtige look krijgt deze kleur een zachte uitstraling en kun je hem goed combineren met lichtere en donkere tinten in dezelfde kleur waardoor je het geheel perfect aanvult. Ben je vooral op zoek naar een contrast in je interieur? Dan kan dat bijvoorbeeld met Vardo om tot een buitengewoon mooie kleurcombinatie te komen. Je kunt hierin spelen met zowel producten als verfkleuren die passen bij de kleur(en) die je op het oog hebt.

Shop in de stijl van verfkleur Rangwali (296)

Een exotische tint roze die een totaal andere uitstraling heeft dan de kleur Sulking Room Pink. Het gaat om een levendige kleur roze die een vrolijke uitstraling heeft en een avontuurlijk karakter uitstraalt. Het is vooral een kleur voor degenen die niet bang zijn om een felle, aanwezige kleur toe te passen in een woonruimte. Ondanks dat deze kleur vrij helder is, heeft het een absorberende kleurintensiteit doordat ze er een vleugje zwart pigment aan toe hebben gevoegd. Je brengt deze kleur overigens uitstekend in balans door een tweetal lichte tinten aan het palet toe te voegen waardoor je tot de meest verrassende kleuraccenten komt.

Shop in de stijl van verfkleur Preference Red (297)

Deze diepe rode kleur is schitterend te combineren met een aantal kleuren uit een neutraal kleurenpalet om zowel het intieme als ruimtelijke gevoel in je interieur aan te brengen. Het is een rode tint die het goed doet in de moderne interieurs van tegenwoordig. Met de kleur Hague Blue integreer je een spannend contrast in een willekeurige ruimte in je woning. De woonkamer leent zich hier goed voor. Als je deze kleur toch net iets te heftig vindt, kun je er ook voor kiezen om een kastje of trap te schilderen in deze karaktervolle kleur.

Shop in de stijl van verfkleur Bancha (298)

Deze moderne groene tint heeft een bescheiden karakter en zorgt gegarandeerd voor zowel een rustgevende als serene uitstraling waar we vaak wel naar op zoek zijn in een woonkamer waar je relatief veel tijd doorbrengt. We hebben het ook wel over een oase van rust en dat wil jij toch ook? Je geeft het totaalplaatje meer kracht door te kiezen voor een accentkleur als Oval Room Blue. Door met deze kleuren te spelen, ontstaat een afwisselende en eigentijdse sfeer. Een kleur die je ook mooi kunt terug laten komen in een eethoek of werkkamer om een bruisend effect te creëren bij zowel dag- als kaarslicht.

Shop in de stijl van verfkleur De Nimes (299)

Ondanks dat deze blauwtint misschien wat somber kan ogen, straalt deze kleur elegantie en subtiliteit uit. Door deze kleurkenmerken kun je de tint voor uiteenlopende toepassingen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een salontafel, trap of radiatorombouw. Het klassieke karakter van deze kleur benadruk je door te kiezen voor complementaire tinten waardoor een evenwichtig resultaat zichtbaar wordt. Met de contrasterende kleur Blazer kies je niet voor een neutraal palet en ontstaat een niet-alledaags kleurresultaat.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de kleurentrends? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.