Kleurtrend: Beige

Op gepost door Renée IJzerman in Woontrends

De kleurtrend beige laat zien dat neutrale tinten de toon zetten in de interieurs van tegenwoordig. Maar wat voor kleur is beige precies? De kleur beige is een neutrale tint die veel nuances kent en omschrijven we ook wel als lichtbruin. Het mag duidelijk zijn dat deze 'zandkleur' een echte allemansvriend is en nog véél fijner: je combineert hem eindeloos. Mix en match je favoriete tinten beige en creëer zo in een handomdraai een rustig, warm en tijdloos plaatje.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

De kleur beige in je woonkamer of slaapkamer

Het grote voordeel van beige is dat je er werkelijk alle kanten mee op kunt. De kleur beige oogt in eerste instantie misschien wat saai. Toch kun je daar makkelijk wat aan doen. Met verschillende tinten beige die perfect op elkaar aansluiten steek je je interieur zonder twijfel in een spannend jasje. Zo zorg je er ook voor dat het daglicht in huis zachter weerkaatst. Van banken tot eetkamerstoelen en fauteuils: ga je voor een beige woonkamer of juist een slaapkamer met beigetinten?


Welke kleur past bij beige?

De kleur beige kun je goed combineren met vanzelfsprekend de basiskleuren als grijs, wit en bruin. Maar welke kleur staat nog meer mooi bij beige? Als je van rustig en toch een tikkeltje spannend houdt, kun je je beige inrichting verrijken met allerlei tinten terracotta. Deze tinten doen het ook goed in de buitenlucht. Beige combineer je daarnaast prachtig met contrasterende en opvallende kleuren zoals (kobalt)blauw, oranje en lila. Kortom, de kleurcombinaties zijn oneindig.

inspiratiefoto met

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de kleurtrend beige?Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.