Naar boven

Kartell Louis Ghost eetkamerstoel - Het verhaal

Op gepost door Lieve Gorter in Woontrends

Kartell Louis Ghost eetkamerstoel staat deze week centraal in het verhaal achter... Dat Flinders designtoppers verkoopt moge duidelijk zijn. Dat er achter elk ontwerp een verhaal zit, is vaak wat minder bekend. En als je dan toch een designtopper koopt; hoe leuk is het dan om het verhaal erachter te leren kennen? Dat je elke lijn en vorm begrijpt. Dat jij ziet wat de ontwerper ziet. Kom deze week meer te weten over de Kartell Louis Ghost eetkamerstoel.

Klassiek design van de Louis Ghost

De Kartell Louis Ghost eetkamerstoel is ontworpen door de beroemde ontwerper Philippe Starck. Het ontwerp is geïnspireerd op de Louis XV stijl uit de 18de eeuw. De stoel heeft een moderne uitstraling doordat hij van polycarbonaat is gemaakt. Dit past helemaal binnen de collectie van Kartell. Kartell staat namelijk bekend om dit soort materiaalgebruik.

Louis Ghost eetkamerstoel van Kartell - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Louis Ghost eetkamerstoel €242,-.

Helder

De stoel is verkrijgbaar in verschillende heldere kristalkleuren. De stoel lijkt hierdoor zo licht als een veertje. Maar zodra je erop gaat zitten merk je dat de stoel stevig is. Bovendien is de Louis Ghost krasvrij en schokbestendig. Als je van zwart houdt kun je je hart ophalen. Er is namelijk ook een zwarte, ondoorzichtige variant. Neem hieronder een kijkje en kies jouw favoriet.

Louis Ghost eetkamerstoel van Kartell - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

 

Foto: Kleuren Louis Ghost eetkamerstoel.


Louis Ghost eetkamerstoel van Kartell - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Zwarte variant van de Louis Ghost eetkamerstoel.

Victoria Ghost eetkamerstoel

Is de armleuningen van de Kartell Louis Ghost iets te veel van het goede? Dan vind je de Kartell Victoria Ghost eetkamerstoel vast heel leuk. Net als de Louis Ghost eetkamerstoel verkrijgbaar in mooie kristalkleuren.

Louis Ghost eetkamerstoel van Kartell - Het verhaal - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto: Victoria Ghost eetkamerstoel €192,-.

Lou Lou Ghost kinderstoel

Philippe Starck heeft ook aan de kids gedacht. De Louis Ghost heeft namelijk ook een variant voor de kinders: de Kartell Lou Lou Ghost. Een vorstelijk stoeltje voor de kinderen. Ze zullen er goed op zitten om te knutselen en te fröbelen. Je kunt meer eenheid in huis creëren door aan de eettafel de Louis Ghost eetkamerstoel neer te zetten en aan het knutseltafeltje de Lou Lou Ghost kinderstoel. Wil je zien hoe dol kinderen op het stoeltje zijn? Kijk dan naar het onderstaande filmpje.

Louis Ghost eetkamerstoel van Kartell - Het verhaal - Flinders - Design voro ieder interieur

Foto: Lou Lou Ghost kinderstoel 79,-.

Philippe Starck en Kartell

Philippe Starck heeft veel producten voor Kartell ontworpen en al de nodige prijzen in de wacht gesleept voor zijn design. Philippe Starck heeft ook voor andere designmerken producten ontworpen, bijvoorbeeld voor Flos en Driade. Toch blijft hij wel het lievelingetje van Kartell en dat is niet voor niets.

Wil je meer weten over dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op via 020 30 30 630 of mail ons: info@flinders.nl

Lieve Gorter

Over de auteur

Lieve Gorter

Lieve schrijft artikelen voor het Flinders Magazine. Van achtergrondverhalen over design tot de nieuwste trends, Lieve houdt je op de hoogte. Daarnaast ondersteunt ze Hiske bij de content van de website.