Naar boven

Marmer, metallics en vloerkleden bij &tradition

Op gepost door Renée IJzerman in Woontrends

Het laatste nieuws van het Deense merk &tradition? Marmeren lampen, grafische vloerkleden en glanzend metaal. Zoals altijd verbindt &tradition heden met verleden door zowel nieuwe producten als designklassiekers te lanceren. Kijk mee met onze bevindingen op de herfst-wintereditie van MAISON & OBJET in Parijs.

And tradition op Maison et Objet 2014
Beeld Stand van &tradition op MAISON & OBJET herfst/winter 2014.

Kleurige vloerkleden

Als we de stand van &tradition naderen, valt ons meteen de nieuwe serie vloerkleden op, verspreid over de grond. Another Rug, heten de handgeweven tapijten van wol en katoen, en ze zijn ontworpen door de grafische studio All the way to Paris. Mooie, diepe kleuren (geel, rood, blauw en groen), met kwastjes aan de zijkant in contrasterende kleuren.

&tradition is zelf ook erg verheugd met de toevoeging van vloerkleden aan hun collectie. 'Vloerkleden zijn onmisbaar bij het creëren en indelen van ruimtes,' aldus oprichter Martin Kornbek Hansen. 'Bovendien is Another Rug precies waar &tradition voor staat: het oude met het nieuwe verbinden. De kleden hebben een abstract, grafisch motief, maar worden tegelijkertijd op een traditionele en ambachtelijke manier gemaakt.'

And Tradition Another Rug vloerkleden
Beeld Kelim-vloerkleden Another Rug in verschillende kleuren.

Marmer en glas

Het materiaal marmer was alom vertegenwoordigd op de beurs in Parijs. Zo ook bij &tradition. Het merk introduceert de nieuwe lamp Marble Light, een combinatie van marmer en handgeblazen glas in verschillende geometrische vormen. Vijf hanglampen en een tafellamp, ontworpen door Studio Vit. Ondanks zijn korte bestaan heeft de Marble Light meteen al de uitstraling van een tijdloze klassieker. Daarnaast is het technisch gezien een interessant object. De lichtbron zit ingebed in het marmer en verlicht zo zowel het mooie natuursteen als de glasbol.

And Tradition Marble Lights
Beeld Marble Lights van marmer en mondgeblazen glas.

Gedraaid hout

Onze aandacht wordt ook getrokken door de uitbreiding van de In Between-serie (misschien ken je de stoelen al?): de nieuwe In Between-tafel is een feit. Gemaakt van eikenhout en, saillant detail, de poten lopen in dezelfde hoek naar buiten als bij de stoelen (meet maar na!). De poten komen tot stand door een traditionele techniek genaamd 'wood turning', waarbij hout met een draaischijf gevormd wordt. De ronding van de tafel komt bovendien overeen met de ronding van de stoelleuning. Al met al een welkome toevoeging aan de eethoek.

And Tradition In Between
Beeld In Between-stoel en In Between-tafel.

And Tradition In Between
Beeld Catch-stoelen – ontworpen door Jaime Hayon – rondom de nieuwe In Between-tafel.

And Tradition Catch stoelen
Beeld Catch-stoelen met cognackleurige lederen bekleding.

Uit de scheepvaart

Had je de lamp Copenhagen al eens gezien? Designcollectief Space Copenhagen ontwierp deze lamp voor &tradition, die begin dit jaar werd gelanceerd. De vorm is geïnspireerd op oude gaslampen uit de scheepvaart. Het geheel is van gelakt metaal en hij springt onmiddellijk in het oog door zijn opvallende, industriële vorm.

And Tradition Copenhagen hanglamp
Beeld Copenhagen-hanglamp in drie formaten.

And Tradition Copenhagen hanglamp
Beeld Copenhagen-hanglamp (formaat small) boven de Fly-fauteuil en salontafel Hoof.

And Tradition Copenhagen hanglamp
Beeld
Close-up van Copenhagen-hanglamp.

Mat en metallics

De Flowerpot-lampen die de befaamde Deense ontwerper Verner Panton in 1968 ontwierp, zijn door &tradition nieuw leven ingeblazen. De iconische lamp is er in verschillende uitvoeringen (als hang- en tafellamp) en in verschillende groottes. Geheel in stijl met de aanhoudende metallic-trend introduceert &tradition glimmende uitvoeringen van de lamp in koper, brons en zilvertinten. Ook zagen we een mooie ingetogen matzwarte en matwitte variant.

And tradition Flowerpot koper
Beeld Tafellamp Flowerpot VP4 in glanzend koper.

And tradition Flowerpot matzwart
Beeld Hanglamp Flowerpot VP1 in matzwart.

Clean, stijlvol en ingetogen: voor ons is &tradition een merk bij uitstek dat een sterke, consequente visie op design uitdraagt en tegelijkertijd aldoor vernieuwt. Benieuwd naar de hele collectie? Bekijk alle &tradition-producten.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.