Naar boven

Mooi! met Muuto

Op gepost door PS:blog (Sanne & Paloma) in Woontrends

Ze zeggen wel eens dat verlichting het moeilijkste onderdeel in het huis is. Dat kan wel kloppen, ik vond het ook erg lastig, totdat ik twee bijzondere stukken van Muuto in huis ophing. Muuto wil met een frisse blik nieuw Scandinavisch design brengen, ik zeg welkom in mijn huis!

Muuto

Sinds twee jaar wonen wij in een prachtige jaren 40 woning. Ondanks de details die je veel in oude woningen ziet, zoals rozetten en plafondlijsten, wilden wij er toch een moderne twist aan geven. Met onze liefde voor de Scandinavische woonstijl, bleek het Deense label Muuto een goede match. En het is betaalbaar design, dat vinden wij ook belangrijk!

Muuto
Beeld Monochrome is momenteel heel erg hot én gemakkelijk toe te passen in je interieur. Zet een grote lijst op de grond en werk eenvoudig een lelijk stopcontact weg. Zin in wat nieuws? Een nieuwe lijst of quote geeft je hoekje weer een ander gevoel.

Geen lamp, toch Muuto

Lang heb ik gezocht naar verlichting voor in de woonkamer. Was ik er op de slaapkamer meteen uit, duurde het even voordat ik wist wat ik in de woonkamer wilde. Mijn keus viel op Muuto, alleen niet op een lamp van dit design label, nee op een haak! Ja, dat lees je goed: een haak.

Ik bestelde online een prikkabel, verving de lampen voor doorschijnende exemplaren en hing de kabel om de Muuto Dots haak. Deze haak wordt ook vaak gebruikt als kapstok, maar ik vind hem zo het leukste. De Dots worden per stuk verkocht in verschillende maten, maar ook in een set van 5 Dots haken. Je kunt er dus ook eentje ophangen als houder voor je prikkabel en de rest als kapstok gebruiken.

Muuto
Beeld De prikkabel zorgt voor warm en goed licht.

Muuto
Beeld Kies zelf je stijl! Bepaal de kleur van je Muuto Dots, de lampen in je prikkabel én hoe je de kabel ophangt. Ga jij voor enkel of dubbel?

Muuto
Beeld Tip: hang hippe hangers aan de Dots haken, of kies voor een houten kastje voor je spullen op te bergen, zoals de Muuto Stacked kast. Zo blijven de Dots zichtbaar en geef je je de hal of je gang een stoere twist. 

Ferm Living Wire Basket
Beeld Zet een hippe draadmand, zoals de Ferm Living Wire Basket, onder de Dots kapstok voor alle handschoenen, sjaals, tassen en klein prul. En klaar is Kees. 

4 meter snoer + E27 = perfect

De Muuto E27 hanglamp is perfect vanwege zijn eenvoud. Koos ik eerst voor zwart, nu droom ik van lichtgroen en roze. Die pasteltinten vind ik ook heel erg mooi! De lamp is verkrijgbaar met verschillende gekleurde kabels, dus jouw kleur is er vast en zeker bij.  Drapeer het snoer door de kamer, of hang verschillende snoeren bij elkaar. De kleur van de kabel maakt de Muuto E27, meer heeft deze lamp echt niet nodig.

Muuto E27 hanglamp
Beeld Rommelig + strak.

De snoeren van de Muuto E27 hebben een lengte van maar liefst 4 meter. Het snoer is gemaakt van rubberen siliconen en in vele felle kleuren beschikbaar. Bij de lamp ontvang je een bolvormige halogeenlamp met een diameter van 12,5 centimeter. Let op: er wordt geen plafondkapje bij de lamp geleverd. Ook leuk om je lamp op te hangen aan een haak, op Pinterest staan genoeg voorbeelden.

Muuto E27 hanglamp

Beeld Eenvoud = perfectie.

Muuto E27
Beeld Oh oh, welke kleur is jouw favoriet?

Muuto E27
Beeld Kies voor een kleur die terugkomt in je interieur, zo wordt het lekker speels.

Rozet op plafond
Beeld Tip: plak een rozet op de aansluiting op je plafond, dan is dat ook gelijk weggewerkt. Leg een rommelige knoop in het 4 meter lange snoer en maak er zo een stoere lamp van. Deze lamp past altijd en geeft heel fel licht.

Nog meer Muuto?

Muuto is een jong Deens design label met veel potentie. En dat is precies waar het designlabel voor staat! Muuto biedt een breed scala aan design meubelen en accessoires. Zozijn er inmiddels heel wat prachtige Muuto lampen op de markt gebracht, zoals de E27 hanglamp en de Unfold hanglamp. Ook het Muuto Stacked kastensysteem is beroemd geworden. Daarnaast timmert het bedrijf aan de weg met designstoelen en -krukken uit bijvoorbeeld de Muuto Visu serie en de Muuto Nerd serie.

Make over of make under?

Ken je dat, schuiven met de meubels, verwisselen van accessoires en rege lmatig wat nieuws? Hoe leuk is het om met nieuwe spullen je huis een make over te geven? Ik denk dat je met Scandinavisch design je huis een make under kan geven. Strak, minimalistisch en ruimtelijk. Toen ik eens even goed naar het Muuto assortiment bij Flinders keek liep het water mij in de mond. Wat een mooie spullen. Ik. Wil. Het. Allemaal. NU!

PS: Een klein lesje Noors leert dat Muutos ‘nieuw perspectief’ betekent, dat heb ik zeker, na het schrijven van deze blog!

 

[Onder redactie van Sabine Meekel]

PS:blog (Sanne & Paloma)

Over de auteur

PS:blog (Sanne & Paloma)

Hoi, wij zijn Paloma en Sanne! Samen met onze zoontjes Noah en Benjamin geven wij jou graag i-deetjes met de leukste online shops, voor jou en voor je kleintje!