Naar boven

Op bezoek bij... Joelle Boers | Studio

Op gepost door Lara Debie in Woontrends

Ik hou ontzettend van conceptstores. Als ik een dagje ga shoppen in een, voor mij nieuwe en onbekende stad, doe ik van tevoren altijd wat research naar leuke hotspots, zoals hippe koffie- en eettentjes, leuke kleding- en schoenenwinkels en ook interieurzaken mogen niet ontbreken.

Omdat een conceptstore eigenlijk een mix is van dit alles, ben ik altijd heel erg blij als ik zo’n winkel tegenkom. Dus toen ik hoorde van een nieuwe hippe winkel in Geleen, moest ik hier natuurlijk een kijkje gaan nemen!

Joelle Boers
Beeld Joelle Boers in haar eigen conceptstore in Geleen. 

Het atelier van Joelle Boers | Studio is namelijk zo'n winkel waar ik uren kan ronddwalen en elk dingetje uitgebreid wil bekijken. Ook vind ik het ontzettend inspirerend omdat je de items hier echt in combinaties ziet. De conceptstore bevindt zich in het centrum van Geleen, een plaats in Zuid-Limburg op 20 minuten autorijden van Maastricht. 

Joelle Boers | Studio Store & Atelier is eigenlijk een creatieve plek van atelier meets winkel waarbij eigen design, lokaal ontwerptalent, sieraden en hippe interieurspullen tezamen komen. De winkel biedt ruimte aan verschillende jonge ontwerpers uit de omgeving, zoals Ebby Port  en DV Jewellery, en aan interieurspullen & woonaccessoires van onder andere de merken DraadZaken en Zuiver.

Joelle Boers
Beeld Bij binnenkomst valt de Retro ’70 Copper hanglamp van Zuiver meteen op. Wat ik zo leuk vind aan deze lamp is de extra opening zodat het licht op een originele manier de ruimte inschijnt.

Joelle Boers
Beeld De Flex Back stoel van Zuiver is minimalistisch maar toch ook speels door de vorm en het cut-out gedeelte aan de zij- en achterkant. Hierdoor past hij in vrijwel elk interieur.

Joelle Boers
Beeld Ik hou echt van panden die modern gemaakt zijn, maar waar de authentieke elementen nog bewaard zijn gebleven, zoals deze ‘raam-openingen’.

Joelle Boers | Studio Store & Atelier is op 26 september 2015 officieel geopend en ligt in het centrum van Geleen. Het is een groot pand en op het moment wordt achterin de winkel een werkruimte gecreëerd. Het voorste deel is de conceptstore. Het pand heeft veel authentieke details, zoals ornamenten aan het plafond en glas-in-lood ramen. Doordat het geheel wit is geschilderd doet het modern aan. Meteen bij binnenkomst weet je, hier kan ik wel slagen!

"Omdat het geheel wit is geschilderd, doet het pand modern aan, ondanks de autenthieke details"

Ondanks dat het aanbod groot is, heeft Joelle het toch ruimtelijk ingericht en komen de spullen afzonderlijk ook goed tot hun recht. Ook geeft ze je de ruimte om alles rustig te bekijken. Daar ben ik altijd ontzettend blij om, want ik vind niets zo vervelend als de hele tijd op de hielen gezeten te worden door winkelpersoneel. Vooral in een conceptstore waar al heel veel te zien is, wil je dit ook op je gemak kunnen doen.

Zuiver High on Wood
Beeld Deze High on Wood Bookshelf kast van Zuiver kun je flink vol zetten, zonder dat het rommelig wordt. Ben je meteen al je rondslingerende spullen kwijt…

Zuiver White StoneBeeld Hoe leuk zijn deze White Stone bijzettafels van Zuiver? Vooral de verschillende groottes op deze manier gecombineerd vind ik erg leuk.

Joelle Boers
Beeld Naast sieraden en interieuraccessoires verkoopt Joelle ook haar eigen label: Joelle Boers | Studio. Haar achtergrond in grafisch design én de afgeronde opleiding Textile Design zie je terug in de prints en patronen die ze gebruikt voor 'haar' kleding. Ik vind dat ze met haar label Joelle Boers | Studio een duidelijke en herkenbare brand heeft neergezet. Ondanks dat al haar prints en patronen anders zijn, is er wel een lijn in te ontdekken en kun je haar werken herkennen als een ‘echte Joelle Boers’.

Joelle Boers
Beeld Een deel van Joelle’s collectie en print-ontwerp.

Joelle Boers
Beeld Ondanks de diversiteit in de prints, haal je een 'echte Joelle Boers' er zo uit.

Joelle Boers
Beeld (links) Ja, ik ben nog steeds madly in love met cactussen… (rechts) Hoe cool is deze lightbox? Hij is gemaakt door de vriend van Joelle.

Ik heb in ieder geval genoeg inspiratie opgedaan en heb alweer een aantal spullen op het oog die ik maar al te graag zou willen aanschaffen. Pfoe, als ik bedenk wat ik allemaal op mijn interieur-lijstje heb staan, moet ik dit jaar toch echt verhuizen naar een villa… Ik zou zeggen, mocht je in Zuid-Limburg zijn, breng dan zeker een bezoekje aan Joelle Boers | Studio  Store & Atelier. Het is het dubbel en dik waard!

Alle foto's zijn gemaakt door Lara Debie.

Joelle Boers | Studio Store & Atelier

Website Joelle Boers | Studio

Salmstraat 92
6161 EP Geleen

Geopend:

Woensdag t/m vrijdag: 12.00 - 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur 
Zondag t/m dinsdag: (gesloten) 

Lara Debie

Over de auteur

Lara Debie

Hoi, ik ben Lara! Op Missleatherpants.com houd ik een personal lifestyle blog bij. Hier vind je alles wat mij interesseert en inspireert op het gebied van fashion, reizen en meer. Voor Flinders Magazine schrijf ik maandelijks een blog over wonen & design.