Naar boven

Trendkleur geel: hoe verwerk je hem in je interieur?

Op gepost door Anne-Margot Weel in Woontrends

Dé trendkleur van dit voorjaar is geel. Hoe verwerk je zo'n heftige kleur nou het beste in je inrichting? Blogger Anne-Margot biedt een helpende hand bij het inrichten van je huis volgens de laatste trends.

Optimistisch en fris

Het prachtige lenteweer van de afgelopen weken geeft aanleiding tot een grondige voorjaarsschoonmaak. We bergen winterkleding op en halen de bezem door het huis. Maar, vergeten we niet ook het interieur een update te geven? Een van mijn favoriete voorjaarskleuren is, hoe kan het ook anders, geel! Deze kleur, vaak geassocieerd met het gevoel van optimisme, heeft de afgelopen jaren echt een comeback gemaakt op interieurgebied.

Eyecatchers in geel

Beeld links Lichte zithoek met gele schommelstoel en gele poef. Rechts Donker hoekje, opgevrolijkt met gele stoel en bijpassende lamp.

Hoe breng je de kleur geel in je interieur?

Met zijn krachtige aanwezigheid en vrolijke touch, geeft geel jouw interieur die frisse uitstraling die het nodig heeft! Let er wel op dat de kleur geel erg aanwezig is. Hoe bereik je het effect van de trendkleur geel optimaal? Hou de volgende uitgangspunten voor ogen:

  • Knalgeel komt het beste tot zijn recht in de vorm van accessoires (zoals kussens en bloemen)
  • OF maak een statement met een eyecatcher, bijvoorbeeld een gele bank of stoel (zoals je in de voorbeelden hieronder ook wel zult zien)
  • Nog een beetje huiverig voor felgeel? Kies voor zachtere (pastel)tinten, of voor het altijd mooie en klassieke okergeel.

Kies dus voor een eyecatcher óf voor gele accessoires, maar niet voor beide. Overdaad schaadt, in dit geval. Laat je inspireren door een aantal foto's van geslaagde voorbeelden.

Trendkleur geel - voorbeelden

Beeld links Geel bureau, gecombineerd met sobere zwart-wittinten. Rechts Grijze bank, opgevrolijkt met opvallend geel kussen.

Trendkleur geel - voorbeelden

Beeld links Statement gele kast met bijpassend kunstwerk. Rechts Deze prachtige gele retrolamp krijgt de aandacht die hij verdient.

Trendkleur geel - voorbeelden

Beeld De salontafel vrolijkt de ruimte op en gaat goed samen met de gele gordijnen.

Trendkleur geel - voorbeelden

Beeld Dit gele bed is een absolute blikvanger in de slaapkamer.

Trendkleur geel - voorbeelden

Beeld links Simpel geel tafeltje, omringd door kleurrijke kussens. Rechts Opvallende gele bank met bijpassende kussens.

Trendkleur geel - voorbeelden

Beeld Kleedkamer met gele stoeltjes in het midden.

Trendkleur geel - voorbeelden

Beeld links Woonkamer, opgevrolijkt door geel kussen op een kruk. Rechts Kleurrijke woonkamer met statement antieke gele stoel.

Je ziet op deze foto's dat de toevoeging van dat ene gele element meteen een frisse en vrolijke uitstraling aan een ruimte geeft. Heb je zin gekregen om met je eigen huis aan de slag te gaan? Hieronder vind je alvast een selectie van de leukste gele stoelen, lampen en accessoires.

Gele lampen, meubels en accessoires

Beeld 1. De Tip Tonstoel van Vitra kan in twee standen gezet worden (€ 233), 2. Gele Muuto Aroud Coffee Table in small-variant (€ 319), 3. Hanglamp van geel rubber: de Muuto Unfold (€ 139), 4. Opbergmand van draadstaal Ferm Living Wire Basket (€ 58), 5. Kleurige Pantone klapstoel van Seletti (€ 64), 6. Prachtige blikvanger &tradition Mayor Sofa, ontworpen door Arne Jacobsen (€ 4.114), 7. Tuinstoel van geel aluminium en blank hout EMU Shine Armchair (€ 260), 8. Zacht wollen kussen Dot van Hay (€ 75), 9. Muuto The Dots hakenset (€ 99,50 per 5 stuks), 10. Knalgele voorraadpot Bulky van Muuto (€ 39), 11. Pols Potten Ball Body vaas met bloemenprint (€ 196), 12. Doorzichtig kastje Kartell Small Ghost Buster, gemaakt van geel kunststof (€ 269), 13. &tradition FlowerPot tafellamp, ontworpen door Verner Panton (€ 290), 14. Gele bloemen op Hippy kom van Pols Potten (€ 31,50 per 4 stuks), 15. Hay Mega Dot bedsprei met grote gele stippen (€ 135), 16. Eames Plastic DSR stoel met zwart onderstel van Vitra is ook geschikt voor buiten (€ 255), 17. Opgestapelde afwas is in de vorm van een vaas gegoten Muuto Closely Separated (€ 98).  

Blogger Anne-Margot Weel heeft een passie voor inrichten en het creëren van een fijne omgeving. Met haar tips geeft ze je inspiratie, en waar mogelijk een andere kijk op verschillende ruimtes in je huis. Meer advies van Anne-Margot vind je op haar website Timetoturnthetable.com.

Anne-Margot Weel

Over de auteur

Anne-Margot Weel

Anne-Margot Weel woont in Barcelona en volgt de internationale woontrends op de voet. Ze schrijft over het creatief inrichten van verschillende ruimtes in huis. Meer advies en inspiratie vind je op haar blog Time to Turn the Table.