Tuintrend: French Retreat

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
De tuintrend French Retreat verwijst naar het landelijke boerenleven in een modern jasje. Ambacht vormt de rode draad in deze trend. Aan de basis staat de Japanse levensfilosofie wabi sabi die zich typeert door de voorliefde voor zowel imperfecties als de natuur. De robuuste vormentaal, tijdloze ontwerpen en zachte, natuurlijke kleuren brengen de trend perfect in evenwicht. Het lijkt zo net alsof je jezelf op een prachtige boerderij in de Franse landerijen waant. We geven je een dosis inspiratie waarmee jij je tuin of andere buitenruimte een robuust, landelijk en imperfect karakter geeft. Zo komt wabi sabi met een Frans tintje er in elk geval schitterend in terug.
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Shop deze tuintrend

De materiaalsoort hout mag gezien worden in de tuintrend French Retreat en draagt voor een groot deel bij aan een sfeervolle aanblik in bijvoorbeeld je tuin of juist op je balkon of terras. Hout werkt continu en symboliseert daarom grotendeels het stukje imperfectie in deze trend. De ontwerpen zijn met de hand gemaakt waardoor geen enkel product exact hetzelfde is. De mix van hout, keramiek en linnen transformeert jouw buitenruimte tot een rustgevend plaatje met een uniek en warm karakter. Zowel licht hout als vergrijsde tinten voegen het Franse gevoel aan het geheel toe. De onderstaande producten dragen hun steentje eraan bij en zorgen voor deze fijne en aantrekkelijke sfeer in de buitenlucht.

Kleurentrends in de stijl van French Retreat

Om het plaatje compleet te maken, kun je het best gaan voor zachte en natuurlijke kleuren. Denk bijvoorbeeld aan vergrijsd groen en oudroze. Met deze verfkleuren ontstaat een duurzame verfafwerking die ook ideaal is voor je tuin, balkon of terras. Zo kun je met deze buitenverf bijvoorbeeld houten kozijnen of metalen relingen verven. Deze verfkleuren zorgen er naast de meubels, lampen en accessoires voor dat je de tuintrend French Retreat prachtig integreert. De slijtvaste, ademende en flexibele verfafwerking kun je simpelweg gebruiken om vrijwel alles kleur te geven en de sfeer van deze tuintrend uit te laten ademen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de tuintrend French Retreat? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.