Naar boven

Uitgelicht: FEST Amsterdam

Op gepost door Sabine Meekel in Woontrends

Met het merk FEST Amsterdam is Nederland een fantastisch designmerk rijker. De vrolijk gekleurde producten van dit merk zijn in het leven geroepen door de Nederlandse Femke Furnée, die zo’n vijf jaar geleden besloot dat het tijd was voor mooie designproducten tegen een betaalbare prijs. En met FEST Amsterdam is dat gelukt! Een groot deel van het assortiment wordt in Nederland gemaakt en los daarvan probeert dit merk je te inspireren met een eigen winkel en een shop-in-shop in een warenhuis.

Echt iedereen voelt zicht thuis met de meubels van FEST Amsterdam.

Beeld Echt iedereen voelt zicht thuis met de meubels van FEST Amsterdam.

Femke, Steven & Amsterdam

Designlabel FEST Amsterdam zag in 2013 het levenslicht dankzij het nieuwe huis van Femke Furnée. Tijdens het inrichten daarvan ontdekte ze namelijk dat er op meubelgebied eigenlijk geen middenweg is tussen de massaproductie van IKEA en dure designmeubels. Samen met haar broer Steven besloot zij om dit gat op te vullen met een nieuw merk: FEST Amsterdam. De eerste vier letters van de bedrijfsnaam laten zich gemakkelijk verklaren (FEmke en STeven), maar hoe zit dat met onze hoofdstad?

FEST Amsterdam
Beeld Femke + Steven + Amsterdam = FEST Amsterdam. Steven verliet het bedrijf overigens eind 2014.  

In een interview met Metro vertelt Femke over haar liefde voor Amsterdam. “Ik ben opgegroeid in Brabant en hoewel het daar ontzettend gezellig is, had ik op mijn zestiende behoefte aan een grotere stad. Amsterdam sprak me ontzettend aan, ook omdat ik hier als kind al vaker kwam,” aldus de eigenaresse van FEST Amsterdam.

   “In Amsterdam voel ik me gewoon het meest op mijn plek” (Femke Furnée tegen Metro)

Femke heeft aangegeven nooit meer uit (de buurt van) Amsterdam te vertrekken zolang ze in Nederland woont. De gezelligheid, creativiteit en het grote aantal nieuwe winkels in haar buurt zorgen ervoor dat ze steeds weer inspiratie op doet voor FEST Amsterdam. Maar, hoe ziet de collectie van haar merk er nu eigenlijk uit?

De eclectische woonstijl van Femke zie je ook terug in de collectie van FEST Amsterdam.
Beeld De eclectische woonstijl van Femke zie je ook terug in de collectie van FEST Amsterdam.

Pop of colour

Zoals gezegd had de oprichting van FEST Amsterdam als doel om betaalbare designmeubels en woonaccessoires aan te bieden. Door zelf veel voor de collectie te ontwerpen en samen te werken met jonge designers, is het FEST Amsterdam gelukt om een unieke, herkenbare en betaalbare collectie op de markt te brengen. Kenmerkend voor de producten zijn een frisse twist en een zogenaamde pop of colour. Denk bijvoorbeeld aan een gekleurde tafelpoot, dip dye plaid en een koraalrode tweezitsbank.

In de collectie van FEST Amsterdam komen verschillende elementen terug waaronder elegantie, kleur en prints. Beeld In de collectie van FEST Amsterdam komen verschillende elementen terug waaronder elegantie, kleur en prints. 

FEST Amsterdam stelt prioriteiten

Net als ieder ander designmerk komt FEST Amsterdam met items die de aandacht trekken, in het oog springen of op een andere manier uniek zijn. Maar in tegenstelling tot diverse labels houden de designers van FEST Amsterdam altijd in het achterhoofd dat “je vandaag iets bijzonders in huis hebt, waar je morgen nog steeds van houdt”. Dit betekent dat comfort, duurzaamheid en vooral ook de tijdloosheid van design op de eerste plaats komen bij FEST Amsterdam. Je moet ten slotte wel kunnen léven op de bank van je dromen.

Een bank als deze is comfortabel zoals je mag verwachten van de meubels van FEST Amsterdam.Beeld Een bank als deze is comfortabel zoals je mag verwachten van de meubels van FEST Amsterdam.

Shotje inspiratie

Maar naast een duurzame, tijdloze en comfortabele collectie heeft FEST Amsterdam ook gewoon hele mooie, leuke en (tip!) betaalbare designmeubels ontworpen. Van die meubels waar je iedere dag weer een beetje blij van wordt als je thuiskomt en je oog erop valt. En laat dat nou precies bij het motto van Flinders passen! Het zal je dus niet verbazen dat wij dit bijzondere merk aan ons assortiment hebben toegevoegd. Inspiratie nodig? Scroll nog even verder!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over deze trendkleur? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur). Of kom langs in onze winkel.

Sabine Meekel

Over de auteur

Sabine Meekel

Sabine is webredacteur bij Flinders en dol op design. Ze speurt woonbladen en websites af om de nieuwste producten te bespreken in de Flinders adviesmodule. Heb je tips, vragen of inspiratie voor een artikel? Mail naar redactie@flinders.nl.