Vitra wintertrends 2022

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
We zetten drie huizen in de schijnwerpers die elk hun eigen charme bezitten en waar de meubels, lampen en woonaccessoires van Vitra een hoofdrol hebben. Het woonhuis van tegenwoordig moet je makkelijk kunnen veranderen van een woonruimte om je terug te trekken naar een thuiskantoor om in te werken. In de huizen speelt duurzaamheid op welke manier dan ook een belangrijke rol. In dit artikel lees je alles over de laatste wintertrends voor 2022, ontdek je hoe de (nieuwe) producten van Vitra daar aan bij kunnen dragen en doe je inspiratie op voor je eigen interieur.

inspiratiefoto met

Functionaliteit en tijdloosheid komen samen

De ontwerpen van Vitra zijn onafhankelijk van trends die in een periode spelen en de mode die in is waardoor elk designproduct eigenlijk tijdloos is en in die zin dus hartstikke duurzaam. Zo moet een stoel een bepaald doel vervullen en juist dat doel bepaalt hoe het design eruit komt te zien. Dat een ontwerp functioneel moet zijn is op zich logisch, maar Vitra gooit daar graag nog een schepje bovenop met de iconische DSW, DAR en RAR stoelen die nu verkrijgbaar zijn met een ingebouwd zitkussen. Hoe handig is dat? Zo zijn de eetkamerstoelen in dit huis bijvoorbeeld van alle gemakken voorzien en komen zowel functionaliteit als tijdloosheid samen.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Ambachtelijk tot in elk detail

Comfort speelt een belangrijke rol in huis en zeker in deze tijd van het jaar waarin ons leven zich vooral binnen afspeelt. Dit gerestaureerde woonhuis kent zowel de Grand Relax loungestoel als de Grand Repos loungestoel in de nieuwe kleur Nubia. Deze loungestoelen en veel meer producten van Vitra zijn tot in de kleinste details met de hand gemaakt waardoor de kwaliteit er hoe dan ook is en je er heel veel relaxmomenten in mag beleven. Elke loungestoel van Vitra is buitengewoon comfortabel door de vorm van de zitting, het gevoel van de stoffen en de vulling van de kussens. Deze details zorgen ervoor dat je nooit meer op wil staan.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Materialen van de hoogste kwaliteit

In deze moderne eengezinswoning gaat het om ontwerpen die met gemak een leven lang meegaan en dus absoluut geen wegwerpproducten zijn. De bewoners hechten veel waarde aan designproducten die ze over twintig jaar nog steeds heel mooi vinden. Het gebruik van precies de juiste materialen voor elk onderdeel zorgt ervoor dat een ontwerp goed is en er jaren later nog als nieuw uitziet. Neem bijvoorbeeld de nieuwe Hal loungestoel met Ottoman die zich typeert door een ingetogen vormgeving waardoor hij rust uitstraalt en geen modetrend weerspiegelt. De kans is groot dat je van dit meubelstuk jaren plezier hebt.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de wintertrends voor 2022 van Vitra? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.