Wat is design?

Op gepost door Renée IJzerman in Woontrends
Flinders biedt design voor elke interieurstijl. Maar wanneer is iets eigenlijk design? We pakken de Dikke Van Dale erbij en zien daar staan: de.sign [diezajn] de, het; m en o vormgeving. Design is vormgeving. Maar dat betekent dat alles wat is vormgegeven als design bestempeld mag worden. Volgens deze definitie is een simpele vaas, stoel of lamp uit de winkel om de hoek al een designexemplaar: ze zijn immers ooit door iemand vormgegeven. We kunnen concluderen dat deze definitie een béétje te kort door de bocht is. In dit artikel leggen we uit wat design is en maak je kennis met echte designklassiekers.

inspiratiefoto met

Beeld De Eames Lounge Chair fauteuil met ottoman van Vitra is een iconische klassieker die door het wereldwijd bekende ontwerpersduo Charles & Ray Eames is ontworpen.

De betekenis van design

We bestempelen een product als design wanneer deze is gemaakt door een professionele ontwerper en in een relatief beperkte oplage beschikbaar is. De gebruikte materialen voor het product zijn van hoge kwaliteit. Het woord 'design' heeft voor sommige mensen iets elitairs en ontoegankelijks. Voor ons is een designproduct een artikel waar je elke dag weer blij van wordt. Achter een designproduct zit meestal een bijzonder verhaal en over zo'n ontwerp is vaak langer nagedacht door iemand die daar zijn of haar beroep van heeft gemaakt. Een designproduct ziet er bijna altijd tijdloos uit en heeft een lange levensduur. Deze eigenschappen vertalen zich ook in het feit dat design een hoger prijskaartje heeft. Gelukkig overleven de producten met gemak een verhuizing of zelfs meer.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

12 x Designklassiekers

Van Scandinavisch tot Italiaans en Dutch design: de designwereld typeert zich door uiteenlopende ontwerpen die als ware designklassiekers door het leven gaan. Voorbeelden daarvan zijn de Masters stoel van Kartell, de Lotek Classic vloerlamp van Hollands Licht en de Octo 4240 hanglamp van Secto Design. Onze collectie kent heel veel meubels, lampen en woonccessoires en daarvan hebben we een twaalftal designklassiekers voor je in de schijnwerpers gezet.

Voldoen deze designklassiekers niet helemaal aan je woonsmaak? Of ben je benieuwd welke producten de wereld van design nog meer kent? Ontdek dan de andere meubels, lampen en accessoires in ons assortiment. Flinders heeft meer dan 36.000 producten waardoor de kans groot is dat er een ontwerp tussen zit dat past bij je interieur.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over wat is design? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.