Naar boven

Wat zijn de lentekleuren van 2015?

Op gepost door Interieur design by nicole & fleur in Woontrends

Wat zijn de kleurentrends in het voorjaar van 2015? Met de start van een nieuw seizoen en de dagen die langer worden kan je interieur ook een opfrisbeurt gebruiken. De bloesemknoppen die open knallen vragen om gezien te worden. En de vele tinten groen die de natuur weer tevoorschijn tovert vragen letterlijk om een plekje in huis. Laat dat nou dé inspiratie zijn voor de kleurentrends van het voorjaar! 

Lentekleuren 2015
Beeld Wordt het groen, pastel of allebei? Lees snel verder!

Natuurlijk palet aan lentekleuren

Aan het begin van dit jaar is de kleur roze-oranje uitgeroepen tot dé kleur van 2015. Deze kleur past bij de trend die we zien voor heel 2015: een sfeer van vriendelijkheid, vertaald naar een warm, natuurlijk palet van aardetinten. Na een aantal jaren van koele kleuren dient zich een zacht kleurenspectrum aan. En met de zon die zich steeds vaker laat zien wordt dit vriendelijke kleurenpalet nog warmer! Combineer je deze lentekleuren met een gouden of koperen accessoire, dan glinsteren die zonnestralen je dubbel tegemoet. Ook in huis!  

Natuurlijk kleurenpalet
Beeld Combineer de roze-oranje lentekleur met gouden of koperen accessoires voor een knusse sfeer.

Botanische invloeden

Frisse groentinten in combinatie met natuurlijke materialen geven je interieur een eigentijdse look. Breng een groene verfkleur aan op de muur of gebruik de lentekleur door een variatie aan planten in huis te halen. Leken planten in de jaren ’80 alleen thuis te horen in stoffige huizen? Inmiddels is een gestileerd plantenkabinet in een licht en eigentijds huis niet meer weg te denken. Vetplanten en cactussen zijn makkelijk te verzorgen voor mensen zonder groene vingers, dat scheelt! Uiteraard kun je ook kiezen voor een verse kruidenverzameling in de keuken. Vul de levende planten en groenaccenten aan met de prints van flora en fauna die vroeger tijdens de biologieles werden gebruikt. Zo creëer je gemakkelijk een botanische lentesfeer in huis!

Botanische kleurinvloeden

Botanische invloeden
Beeld Houd je niet van planten in huis? Deze interieurtrend is gemakkelijk door te voeren in de tuin of op het balkon, door bijvoorbeeld een plantenpothanger.

Haal de lente in huis

Ben jij toe aan een nieuwe lentekleur in huis? Het is nogal rigoreus om elk seizoen de muren van je huis opnieuw te schilderen volgens de kleurtrend van dat moment. Maar eens in de zoveel tijd kan het wel, toch? Je kunt er ook voor kiezen om je accessoires in te wisselen voor exemplaren in de juiste kleurstelling. Of fris je interieur op door het volgens een nieuwe indeling in te richten. Hiermee geef je jouw interieur een vernieuwde look & feel en verhoog je het woonplezier. Start direct een voorjaarsschoonmaak en ruim lekker op met hulp van de trendy opbergers. Dan heb je én een schoon huis én is het gestyled volgens de laatste trends. Succes!

 Lenteschoonmaak
Beeld Met hippe opbergmeubels, zoals deze gevlochten manden van IKEA, wordt opruimen een feestje.

De perfecte balans vinden tussen trendy lentekleuren en jouw huidige interieur? Laat je deskundig adviseren!

Beelden: 1 Urban jungle |  2 Tessa Neustadt | 3 Fairfax Media  | 4 My Scandinavian Home | 5 Tessa Neustadt  | 6 Urban Jungle | 7 Stilzitatat | 8 Plaza interiour | 9 Angus Fergusson.

[Onder redactie van Sabine Meekel]

Interieur design by nicole & fleur

Over de auteur

Interieur design by nicole & fleur

Interieur design by nicole & fleur biedt interieur advies voor de particuliere en zakelijke markt. Van kleur- en stylingadvies tot aan een totaalconcept. Kijk op Interieurdesign.nu voor een interieur advies bij jou thuis of op kantoor!