Naar boven

Wooninspiratie: trendkleur geel

Op gepost door Feline Supit in Woontrends

We hebben je al laten kennismaken met de trendkleur geel. De kleur laat het interieur meteen een stuk zonniger ogen. Hoe je deze kleur kunt toepassen in huis laten we je met inspirerend beeld zien.

Wooninspiratie - overzicht

Binnenkomer

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, beginnen we met de voordeur. Want ook het exterieur mag met de trendkleur meegaan. Een deur in een warme gele kleur kan net de finishing touch voor je huis zijn. Mocht de kleur gaan vervelen, dan kan de voordeur makkelijk overgeschilderd worden.

Wooninspiratie - voordeur 1

Wooninspiratie - voordeur 2

Ook de deuren in huis mogen met geel.

Wooninspiratie - openslaande deur

Geelzucht

Omdat de trendkleur nu geel is, betekent dit niet dat het hele huis omgetoverd moet worden tot een geel geheel. Hier en daar een zucht geel kan al wonderen doen voor de sfeer van je huis. Begin bijvoorbeeld bij het kozijn. Als het nou een keer regent, zie je toch nog wat zonnigs door je raam.

Wooninspiratie - raam

Aanschouw

Wanneer je een gelukkige eigenaar bent van een openhaard, die ook wel een opknapbeurt kan gebruiken, denk dan eens aan geel. Schilder de hele schouw of baken een deel van de schouw af voor een speels effect.

Wooninspiratie - openhaard 1

Wooninspiratie - openhaard 2

Geel zien

Laat het geel overwaaien naar de keuken en badkamer. Een koelkast in geel of een paar keukenkastdeuren is een goede optie. Een badkamermeubel kan de badkamer minder klinisch laten overkomen.

Wooninspiratie - keuken

Wooninspiratie - badkamer

Uitdaging

De durfallen onder ons willen misschien een stap extra doen. Waarom niet gewoon het hele trapgat in het geel? Dit zorgt meteen voor een knaller in huis. Met een minimalistische of open trap, spat het geel ervan af. Met subtiele verlichting in de treden, kun je de trap nog extra benadrukken.

Wooninspiratie - trapgat

Is geel in het interieur een verslaving geworden en wil je juist afkicken? Het kan ook een uitdaging zijn om alleen de trapleuning van geel voorzien.

Wooninspiratie - trap

Als geel uiteindelijk gaat vervelen, schilder je het kozijn, voordeur of trap simpelweg in een andere kleur. Wie weet misschien wel in de trendkleur van dat moment.

 

Bron: Pinterest

Feline Supit

Over de auteur

Feline Supit

Feline werkt op de redactieafdeling van Flinders. Ze schrijft beursverslagen, geeft inspirerende woontips en deelt graag het laatste designnieuws met je.