Woonstijl: Modern

Op gepost door Laura Dufour in Trends

Flinders heeft vier woonstijlen gedefiniëerd, waarvan iedereen wel een aantal elementen in huis heeft. Het doel van deze stijlen is om je eenvoudig producten te kunnen tonen in een stijl die jou past. En ook om je te verrassen met producten die je interieur een leuke twist kunnen geven. Een van deze stijlen is Modern.

Flinders - Woonstijl Modern - Design voor ieder interieur

Foto: Moodboard woonstijl Modern.

Omschrijving Modern

Een interieur in een moderne stijl is vrij strak ingericht. Veel donkere tinten, of juist alles strak in wit. De bewoner heeft een paar design klassiekers staan. Veel chroom, veel buizen, veel rechte vormen. Voor iemand die een romantische woonstijl heeft, zal een moderne stijl helemaal niet passen. Die twee staan loodrecht tegen over elkaar. Toch kunnen ze een gek effect op elkaar hebben.

Je kunt je een stadsappartement voorstellen, een loftachtige ruimte. Veel oog voor detail, er is misschien wel een architect aan te pas gekomen waarmee de bewoner nauw heeft samengewerkt. Er is gebruik gemaakt van mooie materialen maar wel met een sobere uitstraling. Het is een inrichting waarbij je wellicht 2x moet kijken om een bijzonder detail te kunnen ontdekken.

Maar ook een huis van een stel dat het met veel Ikea spullen heeft ingericht, kan een moderne uitstraling hebben. Veel primaire kleuren en strakke vormen en je hebt al snel een moderne sfeer. Een echt designstuk zal misschien niet snel in huis komen (te duur), maar Kartell is voor deze mensen al een design-stap.

In onderstaande video leggen we de woonstijl Modern verder uit:

 

Merken die deze stijl kenmerken

Gispen, Kartell

Tijdschriften in deze stijl

De tijdschriften Elle Decoration en Eigen Huis & Interieur bieden inspiratie voor deze stijl.

Flinders - Woonstijl Basic - Design voor ieder interieur

Kernwoorden in de woonstijl Modern

  • Materialen: gefabriceerde materialen; staal, glas, plastic, chroom
  • Kleuren: primaire kleuren, glanzend
  • Vormen: strak, recht en rustig
  • Sfeer: strak (less is more)

Over de auteur

Laura Dufour

Laura Dufour

Laura Dufour reist af naar de leukste steden en geeft inside design tips & trics. Daarnaast belicht ze grote en kleine trends en houdt ze je op de hoogte van al het nieuws rondom Flinders.

Naar boven