Naar boven

Woonstijl: Nieuw-Klassiek

Op gepost door Laura Dufour in Woontrends

Flinders heeft vier woonstijlen gedefiniëerd, waarvan iedereen wel een aantal elementen in huis heeft. Het doel van deze stijlen is om je eenvoudig producten te kunnen tonen in een stijl die jou past. En ook om je te verrassen met producten die je interieur een leuke twist kunnen geven. De eerste van deze stijlen is Nieuw-Klassiek.

Flinders - Woonstijl Nieuw-Klassiek - Design voor ieder interieur

Foto: Moodboard woonstijl Nieuw-Klassiek.

Omschrijving Nieuw-Klassiek

Deze stijl kenmerkt zich door een chique, rijke uitstraling. Stel je een Amsterdam grachtenpand voor; hoge plafonds, een marmeren gang, donker glanzend parket, volle zijde gordijnen en kamers met oude meubels. Diepe en volle kleuren, veel goud, zilver, koper en andere glanzende oppervlakten zoals een perfect in de was gezette parketvloer. Kandelaren met lange kaarsen branden op een lange houten eettafel, misschien zijn ze wel al honderd jaar oud. De badkamer heeft een bad op pootjes, de slaapkamer een groot raam en een klein bankje bij het voetenuiteinde van het bed.

Maar een klein appartement kan ook een nieuw-klassieke stijl hebben. Denk aan een huis ingericht met een vleugje Riviera Maison. Veel gecapitonneerde banken en stoelen, veel zachte tinten met hier en daar een fel en modieus kleuraccent. Een dienblad met een zilveren theeset staat permanent op een poef. Ergens in het huis is een gestreepte muur, en ergens anders een gebloemd gordijn of behang.

In onderstaande video leggen we de woonstijl Nieuw-Klassiek verder uit:

 

Merken die deze stijl kenmerken

Riviera Maison, erfstukken, Designers Guild, Flamant, Farrow & Ball

Tijdschriften in deze stijl

De tijdschriften Residence en More Than Classic bieden inspiratie voor deze stijl.

Flinders - Woonstijl Nieuw-Klassiek - Design voor ieder interieur

Kernwoorden voor de woonstijl Nieuw-Klassiek:

  • Materialen: Goud, zilver, koper, marmer, fluweel, zijde
  • Kleuren: Intense, diepe, rijke kleuren, glanzend (dessin)
  • Vormen: Sierlijk, rond en druk
  • Sfeer: Chique
Laura Dufour

Over de auteur

Laura Dufour

Laura Dufour reist af naar de leukste steden en geeft inside design tips & trics. Daarnaast belicht ze grote en kleine trends en houdt ze je op de hoogte van al het nieuws rondom Flinders.