Naar boven

Woonstijl: Romantisch

Op gepost door Laura Dufour in Woontrends

Flinders heeft vier woonstijlen gedefiniëerd, waarvan iedereen wel een aantal elementen in huis heeft. Het doel van deze stijlen is om je eenvoudig producten te kunnen tonen in een stijl die jou past. En ook om je te verrassen met producten die je interieur een leuke twist kunnen geven. Een van deze stijlen is Romantisch.

Flinders - Woonstijl Romantisch - Design voor ieder interieur

Foto: Moodboard woonstijl Romantisch.

Omschrijving Romantisch

Dit is een woonstijl die zich kenmerkt door veel pasteltinten en frutsels. Veel accessoires, dessins, kleuren en ronde vormen. Je kunt je voorstellen dat meer vrouwen dan mannen deze inrichting hebben, en dat hele strakke designproducten deze stijl net een tikje stoerder kunnen maken.

Een gek, oud boerderijtje kan een romantische inrichting hebben. Het is er druk, van alles zijn er meerdere exemplaren. Op een bijzettafeltje ligt een kanten kleedje met daarop een lampje en een asbak naast de kruiswoordraadsel. Een appeltaart staat in de oven. In de vitrinekast staan porseleinen beeldjes, en er hangen vitrages voor de ramen.

De moderne variant staat in een nieuwbouwwijk. Er hangt een hippe kroonluchter en op het bed ligt een mooie sprei met een dessin. Veel kussens, veel foto’s en zachte tinten. Er staat altijd een pot thee klaar op een gezellige houten tafel. Er staan stoelen waarin je je fijn kunt opkrullen.

In onderstaande video leggen we de woonstijl Romantisch verder uit:

 

Merken die deze stijl kenmerken

Flamant, Designer Guild, Riviera Maison, Kartell (niet alles)

Tijdschrift in deze stijl

Het tijdschrift Ariadne at Home biedt inspiratie voor deze stijl.

Flinders - Woonstijl Romantisch - Design voor ieder interieur

Kernwoorden in de woonstijl Romantisch

  • Materialen: hout, wol, linnen, katoen, riet
  • Kleuren: pastelkleuren; mat & poederachtig
  • Vormen: sierlijk, rond en druk
  • Sfeer: speels
Laura Dufour

Over de auteur

Laura Dufour

Laura Dufour reist af naar de leukste steden en geeft inside design tips & trics. Daarnaast belicht ze grote en kleine trends en houdt ze je op de hoogte van al het nieuws rondom Flinders.