Naar boven

Woontrend 2016: Botanische Jungle

Op gepost door Anne Fleur van Otterloo in Woontrends

Botanisch wonen is: exotische kleuren, veel planten en aandacht voor ambacht. Je krijgt het gevoel dat je in de tropen bent, zonder ervoor te hoeven reizen. Jouw interieur als botanische jungle. En nee, je hoeft hier geen plantenfluisteraar voor te zijn. Naast gewone planten zijn cactussen en vetplanten namelijk dé eyecatchers bij deze woontrend.

Tips & tricks

#1 Planten overal

De botanische woontrend is meer dan alleen een plantje in je vensterbank. Planten kun je natuurlijk overal in huis plaatsen. Op de bijzettafel in de woonkamer, op een plankje in je badkamer of op het nachtkastje.

#2 Boeken- en wandkasten

Plaats je planten in je open boeken- of wandkasten voor een zee van groen.

#3 Hoe meer groen, hoe beter!

Er is geen limiet voor het aantal planten dat je in huis plaatst. Hoe meer, hoe beter!

#4 Groepeer je planten

Gebruik mooie dienbladen of plantenbakken om je planten bij elkaar te zetten.

#5 Fauna

Vergeet niet om ook de fauna (dieren) een plekje te geven in jouw ‘botanische jungle’. Ga voor beelden, posters of prints met dieren of insecten.

#6 Tropische prints

Ook afbeeldingen van palmbladeren, exotische bloemen en andere tropische prints passen perfect in deze trend. Laat ze bijvoorbeeld terugkomen in posters, behang en kussens.

#7 Minimalistische versie

Zijn de exotische kleuren te heftig voor jou? Ga dan voor een rustige basis en laat je planten de show stelen.

Plaats planten op tafels, planken en in boeken- of wandkastenBeeld Plaats planten op tafels, planken en in boeken- of wandkasten.

Kleuren & materialen

Exotische geel-, blauw- en roodtinten met een kalme basis van limegroen. Maar ook mysterieuze groentinten en kruidige kleuren passen helemaal bij deze trend. Combineer die kleuren  met natuurlijke materialen als hout en rotan en zie daar: je eigen botanische jungle!

Kleuren die thuishoren in jouw botanische jungleBeeld Kleuren die thuishoren in jouw botanische jungle.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de botanische woontrend? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur).

Anne Fleur van Otterloo

Over de auteur

Anne Fleur van Otterloo

Anne Fleur loopt stage op de marketingafdeling van Flinders. Zij verdiept zich in de adviesmodule en zoekt alle handige tips & tricks voor je uit.