Naar boven

Woontrend 2016: Rauw & Industrieel

Op gepost door Renée IJzerman in Woontrends

Stoer, ruig en rauw. Dát is waar de woontrend ‘Rauw & Industrieel’ om draait. Een echte mannenwereld dus, maar zeker ook weggelegd voor de stoere vrouwen onder ons. Bij deze trend is er veel aandacht voor ambacht en lijken de meubels direct van de werkplaats te komen. Stalen tafels,  betonnen vloeren en metalen lampen: het nieuwe industriële wonen kan wel tegen een stootje!

Tips & tricks

#1 Ambachtelijk & doorleefd

De meubels die passen bij deze woontrend hebben een ambachtelijk en doorleefd karakter. Denk bijvoorbeeld aan een stoere werkbank als bureau, een ruige leren bank of een rauwe stalen lamp.

#2 Industrieel behang

Geen ruige muren in je huis? Ga dan voor behang met een industriële look, zoals baksteen, beton of een containerwand.

#3 Geen tierelantijntjes

Bij deze rauwe woontrend horen geen tierelantijntjes thuis. Kies voor stoere accessoires die net van de werkplaats lijken te komen.

#4 Textiel voor sfeer

Om te voorkomen dat je interieur kil overkomt, combineer je de industriële meubelen met textiel. Denk aan plaids, kussens en zachte vloerkleden.

#5 Architectonische prints

Wat prints betreft mogen rasters en ontwerpen geïnspireerd op architectonische constructies in deze woontrend niet ontbreken.

Combinaties van metaal en hout, behang met ‘containerlook’, ruige leren stoelen en industriële lampenBeeld Combinaties van metaal en hout, behang met ‘containerlook’, ruige leren stoelen en industriële lampen.

Kleuren & Materialen

Bij deze woontrend kan het natuurlijk niet anders dat ook de kleuren direct van de werkplaats lijken te komen. Denk aan de tinten van traditionele werkmanstof: denim en indigoblauw. Ook zwart- grijs- en wittinten passen goed bij ´Rauw & Industrieel´. En met name de combinatie van blauw met greige (grijs beige) is kenmerkend voor deze woontrend. Ruige materialen als steen, beton, hout, glas, staal en leer bepalen de sfeer. En om je interieur leefbaar te maken, combineer je die materialen met textiel.

Kleuren, materialen en meubels die perfect passen bij de woontrend ‘Rauw & Industrieel’Beeld Kleuren, materialen en meubels die perfect passen bij de woontrend ‘Rauw & Industrieel’.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de industriële woontrend? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur).

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.