Naar boven

Woontrend 2016: Tribal & Travel

Op gepost door Renée IJzerman in Woontrends

Waar je vroeger overal op vakantie heenging met je auto, zo vlieg je nu gemakkelijk heel de wereld rond. En dat zie je ook terug in het interieur. Uit elk land neem je souvenirs mee ter herdenking aan al je avonturen en belevenissen. En die ‘exotische’ items maken je interieur stiekem ook net een beetje interessanter. ‘Tribal & Travel’ speelt daar op in. Tribal prints, een vleugje natuur en vintage-geïnspireerde meubels. Kortom: het gevoel dat je op reis bent zonder ergens heen te gaan!

Tips & tricks

#1 Ambacht staat centraal

Aandacht voor ambacht staat centraal in de woontrend ‘Tribal & Travel’. Dat betekent veel natuurlijke materialen en veel meubels en accessoires met een handgemaakte look.

#2 Tribal prints

Ga voor tribal prints op tapijten, wandkleden en kussens. Denk hierbij aan prints van inheemse stammen als Azteken, Maya’s en Indianen.

#3 Vloerkleed

Welk item mag echt niet ontbreken bij deze trend? Een vloerkleed. En dan natuurlijk een met een handgemaakte look (kelim) en een tribal print.

#4 Planten

Groen! Net als bij de woontrend ‘Botanische Jungle, mag je ook bij deze trend veel groen in je huis brengen. Vooral cactussen en vetplanten passen heel goed bij deze woontrend.

#5 Voorkom chaos

Mix de drukke prints en souvenirs met klassieke items en neutrale kleuren om te voorkomen dat het chaotisch wordt. Denk bijvoorbeeld aan vintage-geïnspireerde meubels. Een vintage hutkoffer past perfect bij het reisthema! Maar denk ook aan meubels in de jaren 50 stijl: lampen, stoelen, dressoirs en tafels met schuine houten pootjes.

#6 Open kasten

Gebruik een open wandkast of een stel wandplanken om je souvenirs de show te laten stelen.

#7 Rotan

Rotan meubels zijn ook heel populair binnen deze woontrend. Zoals een rotan stoel, die je afmaakt met een collectie tribal print kussens en plaids.

#8 Afrikaanse en Marokkaanse sferen

Ook zie je veel Afrikaanse en Marokkaanse invloeden terugkomen: Afrikaanse maskers en geweven manden of bijvoorbeeld Marokkaanse plaids en lantaarns.

Links: kelim wandkleed met tribal print; rechts: vloerkleed met handgemaakte lookBeeld Links: kelim wandkleed met tribal print; rechts: vloerkleed met handgemaakte look.

Kleuren & materialen

Het kleurenpalet is warm: bordeaux, terra, bruin, roze, natureltinten en accenten in goud. De tribal prints en de souvenirs mogen natuurlijk in alle kleuren. Maar zorg dat de basis van je interieur zich wel houdt aan het kleurenpalet bij deze woontrend. Daarnaast zijn er veel natuurlijke tinten en materialen als hout, riet, leer, rotan en aardewerk.

Producten die passen in de ‘Tribal & Travel’ woontrend

Beeld Producten die passen in de ‘Tribal & Travel’ woontrend.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend 2016: Tribal & Travel? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur).

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.