Woontrend: Avondrood

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
Het is alsof de zomerzon je huis binnendringt. Warme kleuren voeren de boventoon. Van een lichte zandkleur tot dieprood. Bij deze woontrend zien we allerlei roodachtige tinten. Voor enige verkoeling en contrast kiezen we voor blauwgroene accenten en veel planten. Ronde vormen accentueren de warme kleuren en het huiselijke gevoel. Om echt een statement te maken in je interieur voeg je drukke prints en kleurvlakken toe. Het totaalplaatje draait uiteindelijk om oog voor detail.

Shop deze woontrend

Om je huidige woning onder te dompelen in een warme zonnegloed, kies je voor woonproducten in warme tinten. Door hier ronde vormen aan toe te voegen, krijgt je woonruimte een vriendelijke en hartelijke uitstraling. Is het voor jou net iets te warm gekleurd? Dan kun je gaan voor een fraai contrast door voor houten natuurtinten en metaal te kiezen. En om het plaatje helemaal compleet te maken, doet een kleur als blauw of groen het er perfect tussen. Voor het gemak hebben we een aantal mooie items voor je geselecteerd waarmee je de trend Avondrood in je interieur kunt integreren.

Wandtrends in de stijl van Avondrood

Aardse tinten zijn bij uitstek kleuren waarmee je warmte aanbrengt in een monochroom interieur. Je hebt al kunnen zien dat je dit met verschillende accessoires en gebruiksvoorwerpen in deze kleuren kunt doen. Je wanden vormen een ander belangrijk onderdeel in je interieur en deze mag je dan ook niet vergeten. Met verf of behang pak je het net wat grootser aan door je wanden ermee te sieren en net wat warmer te laten ogen. Terracotta is een voorbeeld van zo'n kleur die we veel zien op verschillende designbeurzen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend Avondrood? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.