Naar boven

Woontrend: Flexibel thuiswerken

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
Veel mensen werken geregeld een dag thuis of zelfs dagelijks met bijvoorbeeld een eigen bedrijf aan huis. Er zitten een hoop voordelen aan een thuiswerkplek. Je kunt hem eenvoudig onderdompelen in je eigen woonstijl. De kans is ook groot dat je je thuis beter kunt concentreren en focussen. Verder kun je werk en privé op deze manier handig met elkaar combineren. Om een goede werkplek te creëren, mogen een aantal basismeubels niet missen. Het gaat vooral om een comfortabele (bureau)stoel, de juiste tafel en verlichting om de werkplek compleet te maken. We geven een dosis inspiratie zodat je een inspirerende werkplek kunt creëren die volledig aan jouw eisen én de arbowet voldoet.

Bureau(tafel)s met een functioneel karakter

Het gebeurt al snel dat je geneigd bent om aan de keuken- of eettafel te werken. De kans bestaat dat deze tafel te hoog is en ergonomisch niet verantwoord is om aan te werken. De keuze voor zowel een tafel als stoel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom is het belangrijk dat je dit goed op elkaar afstemt. Zorg voor een goede balans tussen zowel de zithoogte als de tafelhoogte. Het allerbelangrijkst is dat je in een hoek van 90 graden aan de tafel kunt zitten.

Stoelen die het werkcomfort ten goede komen

Om de werkplek extra comfortabel en aantrekkelijk te maken, kan een in hoogte verstelbare bureaustoel heel handig zijn. Als je zo'n stoel hebt, kun je met een gerust hart aan de keukentafel blijven zitten. Je kunt er zo zelf voor zorgen dat je zithoek voldoet aan de eisen. Het allerbest is om een werkplek te creëren met een stoel die jou de mogelijkheid geeft om beide voeten plat op de grond te zetten en je knieën ondertussen in een hoek van 90 graden staan.

Bureaulampen zorgen voor gericht licht

De arboregels die op kantoor gelden, zijn uiteraard ook op je thuiswerkplek van toepassing. Verlichting speelt daarin een belangrijke rol. Het uitgangspunt is dat je computerbeeldscherm in een hoek van 90 graden staat en er tegelijkertijd een schuine lichtinval is. Dit kun je bijvoorbeeld met een raam bereiken die zich dichtbij jouw werkplek bevindt of met goede verlichting aan de zijkant van je scherm. Het grote voordeel van bureaulampen is dat ze een flexibele lampenkap hebben zodat je zelf bepaalt in welke richting het licht schijnt.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.