Woontrend: Flexibel thuiswerken

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
Op dit moment werken steeds meer mensen vaker vanuit huis. Er zitten een hoop voordelen aan thuiswerken. Je kunt je thuiswerkplek eenvoudig onderdompelen in je eigen woonstijl. De kans is groot dat je je thuis beter kunt concentreren en focussen. Verder kun je werk en privé op deze manier handig met elkaar combineren. Om een goede werkplek te creëren, mogen een aantal basismeubels niet missen. We geven je in de woontrend Flexibel thuiswerken een dosis inspiratie zodat je een inspirerende werkplek kunt creëren die volledig aan jouw eisen én de arbowet voldoet.
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Bureau(tafel)s met een functioneel karakter

Het gebeurt al snel dat je geneigd bent om aan de keuken- of eettafel te werken. De kans bestaat dat deze tafel te hoog is en ergonomisch niet verantwoord is om aan te werken. De keuze voor zowel een bureau als stoel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom is het belangrijk dat je dit goed op elkaar afstemt. Zorg voor een goede balans tussen zowel de zithoogte als de tafelhoogte. Het allerbelangrijkst is dat je in een hoek van 90 graden aan de tafel kunt zitten.

Stoelen die het werkcomfort ten goede komen

Om de werkplek extra comfortabel en aantrekkelijk te maken, kan een in hoogte verstelbare bureaustoel heel handig zijn. Als je zo'n stoel hebt, kun je met een gerust hart aan de keukentafel blijven zitten. Je kunt er zo zelf voor zorgen dat je zithoek voldoet aan de eisen. Het allerbest is om een werkplek te creëren met een stoel die jou de mogelijkheid geeft om beide voeten plat op de grond te zetten en je knieën ondertussen in een hoek van 90 graden staan.

Bureaulampen zorgen voor gericht licht

De arboregels die op kantoor gelden, zijn uiteraard ook op je thuiswerkplek van toepassing. Verlichting speelt daarin een belangrijke rol. Het uitgangspunt is dat je computerbeeldscherm in een hoek van 90 graden staat en er tegelijkertijd een schuine lichtinval is. Dit kun je bijvoorbeeld met een raam bereiken dat zich dicht bij jouw werkplek bevindt of met goede verlichting aan de zijkant van je scherm. Het grote voordeel van bureaulampen is dat ze een flexibele lampenkap hebben zodat je zelf bepaalt in welke richting het licht schijnt.

Thuiswerk sets voor een efficiëntie werkdag

Een thuiswerk set bestaat uit de belangrijkste ingrediënten voor je werkplek aan huis: een bureau en een bureaustoel. Mix en match je graag een bureaustoel met een bureau? Van moderne bureaustoelen tot Scandinavische bureaus: we hebben verschillende thuiswerk sets die zich kenmerken door één of zelfs meerdere woonstijl(en). Aan jou de keuze met welke thuiswerk set je je thuiskantoor een upgrade geeft.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.