Woontrend: Glamour

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
De woontrend Glamour laat een gouden combinatie zien: fluweelzachte stoffen, geometrische vormen en luxueus marmer. Alle producten die bij deze trend passen, ogen net een tikkeltje extravaganter en wel met glimmende nuance waardoor alles net wat chiquer oogt. En de stoffen die we in deze woontrend zien, voelen heerlijk aan en hebben een schitterende look. Met de kleuren blauw, roze en beigewit maak je de glamoureuze sfeer compleet. Het aaibare karakter voert in het totaalplaatje de boventoon.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Beelden De beelden in dit trendartikel zijn gemaakt door Cathelijne van der Lande, Hotel Pistache.

Shop deze woontrend

De rijke details, elegante vormen en bijpassende elementen doen denken aan de Art Deco periode. Deze kenmerken laten ook doorschemeren dat de producten gezien mogen worden. Het veelvuldige gebruik van het materiaal marmer, de kleur goud en buitengewone prints maakt dat de producten die we voor je hebben geselecteerd helemaal thuishoren in de woontrend Glamour. Fluweel en velvet zijn de ingrediënten om een warme sfeer in huis te halen en deze materiaalsoorten zien we ook terug in tapijten en gordijnen.

Kleurentrends in de stijl van Glamour

Om je woning net wat persoonlijker te maken, kun je de woontrend Glamour perfect combineren met je huidige interieur. De materialen als marmer en goud die helemaal passen bij deze trend doen het goed in het bijzijn van warme, vergrijsde aardetinten of diepblauw. Toch passen deze materialen ook in de Scandinavische stijl door te kiezen voor zachte pasteltinten. Wanden, meubels en andere elementen in je interieur kun je bijvoorbeeld in een van de onderstaande kleuren verven om de kenmerken van deze trend in huis te halen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend Glamour? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.