Woontrend: Kunstobjecten in huis

Op gepost door Vivian Hoebe in Woontrends
Met de woontrend Kunstobjecten in huis hebben we het niet over een print aan de wand. Design en kunst zijn twee begrippen die dicht bij elkaar liggen. En wanneer noemen we iets dan kunst? We zien abstracte accessoires en minimalistische verlichting ook als een vorm van kunst. Hierdoor kun je je liefde voor kunst op een andere manier laten zien in je interieur. We geven graag een aantal voorbeelden van hoe je je woning kan omtoveren tot een minimuseum, maar dan wel op een leefbare wijze.

inspiratiefoto met

Shop deze woontrend

Om deze woontrend in je interieur te integreren, kun je het best beginnen met een wandplank, dressoir of bijzettafel. Waarschijnlijk wil je je kunst graag uitstallen of in de schijnwerpers zetten en dat kan perfect op een van deze meubels. Deze producten kleed je aan door te variëren in bijvoorbeeld een mooi tafelboek of een sprekende vaas. Om hierin een perfecte balans aan te brengen, kun je combineren met zowel uitgesproken als eenvoudige items. Met deze producten leg je de nadruk op kunst en ligt deze keuze bij jou: kies je voor kleur of ligt jouw voorkeur juist bij minimalistische lijnen?

Kleurentrends in de stijl van Kunstobjecten in huis

Of je nu van een wat fellere kleur houdt of meer van basic, de kunstobjecten wil je wel graag goed uit laten komen in je woning. Kies daarom voor rijke, diepe tinten. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een warme bordeauxkleur of een donkergrijze tint. Houd het vooral simpel en eenvoudig, want je wilt het liefst niet dat de kleuren te veel afleiden van de mooie uitgekozen designitems. Ga je het liefst voor een groots effect? Dan kun je het best een hele ruimte schilderen in plaats van één wand. En deze kleuren van Farrow & Ball passen helemaal thuis in deze woontrend Kunstobjecten in huis.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend Kunstobjecten in huis? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Vivian Hoebe

Over de auteur

Vivian Hoebe

April and May is een online platform dat over de laatste jaren is uitgegroeid tot een creative studio, bestaande uit Jantine, Vivian en Elvera, waar zij hun liefde voor interieur, design, natuur en mode delen. Zij zijn gespecialiseerd in interieurontwerp.