Woontrend: Mid Century Modern

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends

In een tijd van onrust en onzekerheid geeft nostalgie zowel troost als comfort. De woontrend Mid Century Design speelt daar perfect op in en illustreert het fenomeen dat we logischerwijs juist nu teruggrijpen naar de herkenbaarheid uit de jaren 50 tot 70. De ontwerpers uit die tijd waren vooral Braziliaanse en Scandinavische architecten die zoveel mogelijk buiten naar binnen wilden halen. Vandaar dat natuurlijke vormen, imperfect aardewerk en houten accenten deze trend schitterend vormgeven.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
R

Shop de woontrend Mid Century Modern

In de woontrend Mid Century Modern speelt de eclectische stijl een belangrijke rol. Het eclectische karakter geeft je huis een persoonlijke, vintage sfeer met de moderne invloeden van nu. Voor de ultieme Mid Century design sfeer kan een echte designklassieker in huis niet ontbreken. De combinatie van glas, hout en keramiek maken die typerende stijl compleet. Met deze greep uit onze collectie geven we je een dosis inspiratie om de woontrend in huis te halen. Ben je helemaal in de ban van deze trend? Dan kan behang ook een supermooie toevoeging zijn.

Kleurentrends in de stijl van Mid Century Design

In een eclectisch interieur lopen uiteenlopende materialen, kleuren en structuren in elkaar over. De trend Mid Century Modern sluit daar naadloos op aan met zachte stoffen en opvallende texturen die haaks op elkaar staan. Gebruik beigetinten als basis en voeg er op welke manier dan ook een vleugje geel, oranje en blauw aan toe. Door een mix van deze kleuren te gebruiken, geef je je interieur op een subtiele manier extra kleur.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend Mid Century Modern? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 18:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur).

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.