Woontrend: Millennial Pink

Op gepost door Anki Wijnen in Woontrends
Je kunt het niet gemist hebben: de kleur roze is een echte woontrend. En dan vooral het zachte, poederachtige roze wat ook wel bekend is onder de naam Millennial Pink. Deze vriendelijke kleur werd populair dankzij onder andere Wes Anderson's film 'The Grand Budapest Hotel' en de inrichting van restaurant 'Sketch' in Londen. Vroeger werd roze nog geassocieerd met barbies en kleine meisjes, maar tegenwoordig zien we het als een volwaardige kleur die niet in onze interieurs mag ontbreken en karakter geeft aan je huis. Zo pas jij de woontrend Millennial Pink op persoonlijke wijze toe in jouw interieur.
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Shop deze woontrend

Het mooie aan de woontrend Millennial Pink is dat het een veelzijdige kleur is waar je naar hartelust mee kunt werken en variëren. Pas het subtiel toe door accessoires in Millennial Pink toe te voegen, maak een statement met een roze familiebank of ga voor de volledige ervaring door een muur (of zelfs een hele ruimte) roze te verven. Ben je bang dat het geheel te meisjesachtig wordt? Kies dan voor stoere spullen met sterke lijnen of voeg industriële elementen toe. De volgende producten helpen je daarbij op weg.

Kleurentrends in de stijl van Millenial Pink

Als je het toepassen van de kleur roze nog wat spannend vindt, probeer dan een tint die wat meer naar bruin neigt. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren 'blush' en 'nude'. Zo'n soort tint voegt warmte en gezelligheid toe aan je interieur. Houd je juist van intense kleuren? Ga dan voor een meer roze variant. Een tint zoals 'middleton pink' zorgt voor instant vrolijkheid zonder dat het te extreem wordt. Millennial Pink laat zich perfect combineren met groen. De sfeer die dat oplevert sluit goed aan bij de huidige trend Urban Jungle en is helemaal van nu.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend Millenial Pink? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Anki Wijnen

Over de auteur

Anki Wijnen

Anki is fotograaf, ontwerper en blogger. Samen met haar partner Casper runt ze Ontwerpbureau Zilverblauw en maakten ze onder andere fotografieboeken Shoot! en Snap!. Haar liefde voor grafische elementen en kleur loopt als een rode draad door haar werk.