Woontrend: Muted Colors

Op gepost door Marrit De Lang in Woontrends
Kleur in huis is hot. Maar waar jij bij kleur wellicht denkt aan knalrood en kanariegeel, doet de woontrend Muted Colors het net even anders. Muted Colors zijn letterlijk vertaald ‘afgezwakte’ kleuren en het tegenovergestelde van felle kleuren. Denk aan roestrood, okergeel en diep donkerblauw om een paar voorbeelden te noemen. Door voor luxe materialen als fluweel in deze kleuren te kiezen, doet het resultaat je misschien wel denken aan een chique hotelkamer waar je nooit meer weg wilt.
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Shop deze woontrend

Het combineren van warme kleuren kan als een uitdaging voelen. Toch kan er eigenlijk weinig misgaan als je kleuren uit hetzelfde (muted) kleurenpalet kiest. Als je dit aanvult met natuurlijke materialen zoals (wal)notenhout, messing, velours, webbing en schapenvachten, creëer je een leefomgeving die als een warme cocon aanvoelt. Vind je het spannend om je interieur in een keer om te gooien? Gelukkig staan deze items los van elkaar ook heel mooi.

Kleurentrends in de stijl van Muted Colors

Met kleur kun je een ruimte een totaal andere sfeer geven. Voor degenen die het moeilijk vinden om kleur toe te voegen op een muur, is Dead Salmon van Farrow & Ball een perfecte tint om uit te proberen. Deze roze tint is ‘the perfect neutral’ doordat eigenlijk alles bij deze kleur past. We hebben meer kleuren voor je geselecteerd die helemaal thuishoren in de woontrend Muted Colors.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend Muted Colors? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 18:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur).

Marrit De Lang

Over de auteur

Marrit De Lang

Marrit de Lang is fotograaf en blogger op www.donebymyself.nl en dol op kleur. Op haar blog deelt ze wekelijks interieurinspiratie op het gebied van kleur, design en vintage. Ze combineert items uit allerlei stijlen en jaartallen in haar huis.