Woontrend: Neovintage

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
De woontrend Neovintage laat een in het oog springende combinatie zien: oude klassieke elementen in hedendaagse ontwerpen. De producten in deze trend halen het gevoel van vroeger naar boven en kenmerken zich ondertussen door de technische hoogstandjes van nu. Oranje, rood en bruin zijn de kleuren die thuishoren in deze trend. Met vriendelijke vormen, luxueuze stoffen en contrastrijke details heb je alle ingrediënten binnen handbereik om een warm, winters interieur te creëren. Deze woontrend moedigt iedereen aan om te mixen met uiteenlopende elementen om zo tot een uniek interieur te komen.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Shop deze woontrend

Materialen spelen in de woontrend Neovintage een essentiële rol. We zien met name veel donker hout en het fluweelzachte velours. Deze materialen beperken zich niet alleen tot de meubels zelf, maar passeren ook de revue in wand- en raamdecoratie. Het sleutelwoord voor deze trend is toch wel klassieke elementen die in vrijwel alle producten te vinden zijn. We hebben een twintigtal producten voor je geselecteerd om je een idee te geven hoe de kenmerken erin zijn verwerkt en op welke wijze je de trend toepast in je eigen interieur.

Kleurentrends in de stijl van Neovintage

In de woontrend Neovintage eist de kleur oranje de hoofdrol op. Deze kleur zien we in veel verschillende tinten terugkomen waarmee je eenvoudig warmte aanbrengt in je interieur. Van bruinrood tot lichtgeel: dit is met name het kleurenpalet dat perfect past bij deze trend. Breng je graag wat contrast aan? Kies dan voor de kleur groen in combinatie met de warme tinten om tot een verfrissend en contrasterend geheel te komen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend Neovintage? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.