Woontrend: Organisch Aardewerk

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends

In de woontrend Organisch Aardewerk speelt keramiek de hoofdrol. Het materiaal keramiek is niet meer weg te denken in het hedendaagse interieur en dat zie je bijvoorbeeld terug in tafellampen, vazen, servies en kunstobjecten. Keramiek is simpelweg een verzamelnaam voor alles wat van gebakken klei gemaakt is. De klei wordt bewerkt, gevormd, gedroogd en gebakken tot een steenachtig materiaal dat design een natuurlijke twist geeft. Van geglazuurd tot ongeglazuurd: in deze keramische trend kan het allemaal.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Shop deze woontrend

Keramiek vormt dus de basis voor de woontrend Organisch Aardewerk en is van zichzelf een enorm duurzaam materiaal. Dit materiaal zien we veel terug in keramisch servies dat zo een robuuste, ambachtelijke en stoere uitstraling krijgt. Een voet van een lamp, een in het oog springend kunstobject of een uniek gevormde vaas? Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of er wordt op dit moment wel keramiek gebruikt voor designproducten die in deze trend vaak opvallen door hun organische vorm. Met deze greep uit de selectie kom je erachter hoe mooi aardewerk bij jou in huis kan zijn.

Kleurentrends in de stijl van Organisch Aardewerk

Of we het nu over keramiek of aardewerk hebben: er komt eigenlijk van alle kleuren wel iets in terug. De kleur die dichtbij klei ligt speelt een prominente rol in de trend Organisch Aardewerk en mix en match je eenvoudig met andere tinten. Denk bijvoorbeeld aan een zandkleur of juist donkerbruine tinten met een rode ondertoon. De woontrend laat ook zien dat frisse pasteltinten als geel, roze en blauw het perfect doen. 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend Organisch Aardewerk? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.