Woontrend: Oriental Chic

Op gepost door Souraya Hassan in Woontrends

Elementen uit het Oosten zien we al jaren terug in de interieurtrends. Nu lijkt het meer invloed te hebben dan ooit tevoren. Denk aan luxe materialen als diverse donkere houtsoorten, messing, fluweel en marmer, maar ook de Oosterse dessins, uitgesproken sierlijke vormen en rijke stoffen. Dit wordt mooi gecombineerd met de donkere trendkleuren die bestaan uit bordeaux, terracotta, donkergroen en okergeel. Voor een verfijnd karakter wordt er ook wat poederroze aan toegevoegd. De woontrend Oriental Chic kun je helemaal eigen maken door dit te mixen met retro, bohemian en klassieke invloeden. Zo creëer je de sfeer van het Verre Oosten op een persoonlijke wijze in huis.

inspiratiefoto met

Beelden De beelden in dit trendartikel zijn gemaakt door Souraya Hassan van Binti Home Blog.

Shop deze woontrend

De woontrend Oriental Chic tovert het huis om in een luxe oase van rust. Door het kleurenpalet van diverse donkere tinten af te wisselen met tinten als nude, caramel en beige ontstaat er een fijne balans. Deze harmonie vind je terug in zowel de rijke stoffen in de meubels als de speelse accenten in de woonaccessoires. Om een idee te geven welke producten perfect bij deze woontrend passen, hebben we een mooie indrukwekkende mix voor je samengesteld.

Kleuren bij de trend Oriental Chic

Kies voor aardse tinten op de muren om het warme gevoel in een interieur naar boven te halen. Denk bijvoorbeeld aan kleuren als warm oker, royaal terrarood of diep donkergrijs. Wissel deze kleuren af met muren in een zachte lichte kleur zodat ze elkaar versterken en mooi in balans brengen. Laat deze rijke warme tinten op verschillende plekken terugkomen in de accessoires en inrichting voor een harmonieus geheel.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend Oriental Chic? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Souraya Hassan

Over de auteur

Souraya Hassan

Souraya Hassan runt sinds 2009 haar eigen bedrijf Binti Home voor styling, fotografie en online inspiratie. Geïnspireerd raakt zij door haar Nederlandse en Egyptische roots en dit zie je terug in de projecten waar zij aan werkt.