Woontrend: Spiegeltje Spiegeltje

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends

In de woontrend Spiegeltje Spiegeltje zien we dat we momenteel niet om spiegels heen kunnen en ze in allerlei afmetingen en vormen de revue passeren. Spiegels zijn tegenwoordig zoveel meer dan simpelweg een spiegel. Sterker nog: de designs toveren de spiegels om tot ware kunstobjecten. Opvallend is dus wel dat de spiegels niet alleen functioneel zijn, maar vooral ook heel decoratief. Zowel de wandspiegels als de passpiegels vallen op en lichten we als twee aparte spiegeltrends voor je uit.

inspiratiefoto met

Spiegeltrend 1: wandspiegels

''Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is het mooist in designland?'' De wandspiegels kennen we al heel lang en toch is zo'n spiegel veel meer dan een aantal jaren terug. Naast de ronde wandspiegels die we veel zien, staan multifunctionele spiegels met bijvoorbeeld organische vormen steeds meer in de spotlight. Je kunt met meerdere spiegels bij elkaar zelfs een buitengewoon kunstwerk aan de muur creëren. Maak er een speels geheel van door bijvoorbeeld schilderijen en spiegels bij elkaar op te hangen. De wandspiegels zijn van zichzelf prachtig om te zien waardoor je met één spiegel de muur in een handomdraai ook al naar een hoger niveau tilt.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Spiegeltrend 2: passpiegels

Passpiegels zijn onmisbaar voor een snelle blik voordat je je huis verlaat of een uitgebreide sessie om je kleding (door) te passen of uit te zoeken. Dat passpiegels een must voor elk huis zijn, zien we terug in de woontrend Spiegeltje Spiegeltje. Vooral staande spiegels spelen een belangrijke rol in deze trend. Naast dat een spiegel een ruimte groter laat lijken, zijn er andere praktische redenen om een bepaalde spiegel uit te kiezen. Zo is een staande spiegel ideaal als je er de ruimte voor hebt en kies je voor een passpiegel aan de wand om juist ruimte te besparen. Dat betekent dat er voor ieder interieur wel een geschikte passpiegel bestaat.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend Spiegeltje Spiegeltje? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.