Woontrend: Webbing

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
De woontrend Webbing duikt meer en meer op in de interieurwereld. Webbing is de naam voor een speciale vlechttechniek waarvoor de materiaalsoort rotan wordt gebruikt. Door deze vlechttechniek toe te passen, ontstaan kleine gaatjes en dat wordt ook wel cannage of gaatjesmat genoemd. Het bijzondere aan webbing is dat het door de vlechttechniek erg robuust en sterk wordt. Deze vlechttechniek heeft ook ecologische voordelen, want het draagt de kwaliteit en de kracht van de natuur in zich en planten groeien snel weer aan. Naast dat webbing een duurzaam karakter heeft, is het ook een heel sfeervol materiaal. Dit trendy materiaal past in klassieke, Scandinavische, industriële en moderne inrichtingen waardoor deze trend voor ieder wat wils heeft.
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Shop deze woontrend

Deze woontrend kreeg vooral veel bekendheid door de wereldberoemde stoelen van het Duitse merk Thonet die inmiddels als echte klassiekers door het leven gaan. Webbing heeft van nature een sobere en ingetogen uitstraling. Het natuurlijke materiaal straalt ook veel rust en warmte uit. Met een zwarte omlijsting krijgt het juist een wat stoerdere look. De gaatjes in de vlechttechniek webbing geven de designproducten een luchtig karakter. Altijd al een webbing kast of juist een stoel willen kopen voor in je interieur? We tonen een selectie uiteenlopende producten die helemaal in deze trend thuishoren en vast en zeker kunnen voldoen aan je woonwensen. Op deze manier haal jij ook de woontrend Webbing in huis.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrend Webbing? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.