Woontrends voor 2021

Op gepost door Willemijn van Riel in Woontrends
Een nieuw jaar staat in het teken van nieuwe woontrends en biedt jou inspiratie waar je zelf mee aan de slag kunt. We tonen een aantal opvallende woontrends om je een idee te geven wat 2021 ons gaat brengen in interieurland. Aardewerk is niet meer weg te denken in ons interieur en de geliefde kleur grijs maakt plaats voor zandkleuren als beige. Rebels design illustreert een duidelijk contrast waar felle kleuren en grafische patronen centraal staan. Een tipje van de sluier: naast deze woontrends voor 2021 gaan er dit jaar veel meer mooie trends vol inspiratie de revue passeren.

Woontrend 1: Organisch aardewerk

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Aardewerk gaat een belangrijke rol spelen in de wereld van design. We zien het bijvoorbeeld terugkomen in tafellampen, vazen, plantenbakken, kunstobjecten en niet onbelangrijk: servies. Geglazuurd of ongeglazuurd? In de woontrend organisch aardewerk zien we het allebei. Gebakken klei vormt de basis voor deze trend. Keramiek is een verzamelnaam voor alles wat van gebakken klei gemaakt is. Het is duurzaam en geeft de producten een ambachtelijk, robuust en stoer karakter. Deze selectie producten bewijst hoe mooi aardewerk thuis kan zijn.

Woontrend 2: Beige is het nieuwe grijs

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Dit jaar maakt de kleur grijs plaats voor beige en andere zandkleuren. De zandkleuren voerden de afgelopen jaren vooral in klassieke en landelijke interieurs de boventoon. In 2021 zien we bijvoorbeeld de kleur beige ook terug in zowel de Scandinavische als bohemian woonstijlen. De kleur beige vormt een schitterende basis voor een inrichting waar duurzaamheid op de voorgrond treedt. Het voordeel van de kleur beige is dat je deze eenvoudig combineert met andere zandkleuren en aardse tinten. Producten in deze kleur creëren een huiselijke, warme sfeer, brengen rust in huis en zorgen voor een natuurlijk evenwicht.

Woontrend 3: Rebels design

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

De woontrend rebels design staat haaks op de eerder besproken trends organisch aardewerk en beige is het nieuwe grijs. Rebellie en provocatie illustreren deze trend waar felle kleuren schreeuwen om aandacht. We zien ontwerpen die stof doen opwaaien en grafische patronen. Contrast in kleuren, stofferingen en prints speelt een prominente rol. Provocerende teksten, uitgesproken fotografie en bijzondere kunstobjecten ondersteunen deze trend. De kans is groot dat de producten uit deze trend tot interessante gesprekken leiden.  

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woontrends voor 2021? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.