Woonstijl Klassiek

On posted by Willemijn van Riel in Woonstijlen

Een klassieke woonomgeving straalt luxe, elegantie en warmte uit. We zien veel sierlijke ornamenten op plafonds en lambriseringen, luxueuze stoffen als velours en vooral diepe kleuren. Ranke en robuuste vormen zien we terug in designproducten die het perfect doen in een klassiek interieur. Door te combineren met uiteenlopende materialen kom je tot heel bijzondere materiaalcombinaties. Denk bijvoorbeeld aan de materialen glas, hout en doorleefd leer die je een tikkeltje comfortabeler maakt door fluweel of linnen eraan toe te voegen.

Shop de klassieke woonstijl

Alle producten in een klassiek interieur zijn mooi afgewerkt. We zien dat producten sierlijke details hebben, vriendelijke vormen bevatten en vaak rond zijn afgewerkt. Op basis van de elementen die kenmerkend zijn voor de klassieke woonstijl, hebben we een selectie producten voor je geselecteerd die je laat zien hoe je deze stijl in je eigen interieur kunt toepassen. Door voor een combinatie van kenmerken uit deze woonstijl te gaan, kom je een heel eind en geniet je van jouw interieur in een klassiek jasje.

Klassieke woonstijl vs. kenmerkende kleuren

De klassieke woonstijl heeft een rijke uitstraling waarin diepe kleuren de basis vormen. Denk bijvoorbeeld aan blauwtinten. Je brengt dit in balans door wat lichte wit- en bruintinten eraan toe te voegen waardoor je een interieur ook groter laat ogen. Goud, zilver en messing zijn glanzende kleuraccenten die we veel zien in de detaillering van bepaalde producten als kandelaars en spiegels die de klassieke sfeer accentueren. Je kunt een selectie van deze kleuren ook laten terugkomen op de muren in een woning.

Meer inspiratie voor klassiek wonen

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Merken met klassiek design

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woonstijl klassiek? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur).

Wil je alle woonstijlen in één overzicht zien? Je vindt ze op deze pagina. Benieuwd naar andere design interieurs? Bekijk hier onze laatste binnenkijkers.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.