Woonstijl Landelijk

On posted by Willemijn van Riel in Woonstijlen

De landelijke woonstijl ademt rust, warmte, eenvoud en huiselijkheid uit. Door voor een juiste mix van materialen en kleuren te gaan, haal je de ultieme landelijke sfeer in huis. Thuiskomen in een woonkeuken past helemaal in het landelijke leven. Een grote eettafel voor multifunctioneel gebruik bijvoorbeeld. De meubels in deze woonstijl stralen soberheid en functionaliteit uit. Zo zijn bankstellen comfortabel, robuust en zacht: perfect om helemaal in weg te kruipen. We zien natuurlijke stoffen, maar de focus ligt ook op veel grof hout wat je woning meer karakter en sfeer geeft. Om het landelijke plaatje compleet te maken, vul je dit perfect aan met spiegels, manden, bijzettafels en accessoires van glas, keramiek en wel met een ambachtelijk tintje.

Shop de landelijke woonstijl

Kies voor een combinatie van robuust hout en zachte materialen en stoffen om het comfort in je woning naar een hoger plan te tillen. We zien vriendelijke en sierlijke vormen wat de meubels een elegant karakter geeft en tegelijkertijd een klassieke twist. De dessins in de landelijke woonstijl zijn net als de kleuren subtiel en onopvallend.

Landelijke woonstijl vs. kenmerkende kleuren

De kleuren in deze woonstijl liggen dicht bij elkaar. We hebben het over een ton-sur-ton palet waardoor je de kleuren in dit palet goed met elkaar kunt combineren en mooi op elkaar kunt laten aansluiten. Zo speel je niet alleen met verschillende tinten binnen een kleur, maar breng je ook net wat meer sfeer aan. De kleurbasis van deze stijl ligt bij vergrijsde warme tinten. 

Meer inspiratie voor landelijk wonen

Merken met landelijk design

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woonstijl landelijk? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 18:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur). Of kom langs in onze winkel.

Wil je alle woonstijlen in één overzicht zien? Je vindt ze op deze pagina. Benieuwd naar andere design interieurs? Bekijk hier onze laatste binnenkijkers.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.