Woonstijl Modern

On posted by Willemijn van Riel in Woonstijlen

Strakke vormen, rechte lijnen en toegankelijke kleuren zijn van essentieel belang in een modern interieur. Deze moderne woonstijl kenmerkt zich door producten die vrij minimalistisch en transparant ogen waardoor ze een ruimte optisch groter laten ogen. Bij een modern interieur draait het eigenlijk om een vrij rechttoe-rechtaan geheel waarin we grafische prints en drukke dessins achterwege laten en vooral een mix van metaal, glas en steen zien. Het moderne interieur maak je net wat speelser en minder strak door één felle accentkleur toe te voegen.

Shop de moderne woonstijl

We zien de strakke uitstraling, neutrale kleuren en minimale detaillering logischerwijs ook terug in de producten die in deze stijl thuishoren. Het moderne interieur laat een strak vormgegeven eettafel, subtiele verlichting en een bank met rechte lijnen zien. Om je een indruk te geven van hoe je deze stijl in je eigen woning kunt integreren, hebben we een dertigtal producten voor je op een rijtje gezet waar dit gegarandeerd mee lukt.

Moderne woonstijl vs. kenmerkende kleuren

In een modern interieur zien we contrasterende kleurcombinaties door zwart met wit te mixen of verschillende tinten grijs en bruin in elkaar over te laten lopen. Dit zijn kleuren die je eenvoudig met elkaar combineert en alles in een woonruimte op elkaar laten aansluiten. Voor degenen die dit wat saai vinden ogen, kun je voor een felle, kleurrijke tint kiezen waardoor het geheel meer sfeer uitstraalt. Kies bijvoorbeeld voor een fraaie blauwe of gele tint die je laat terugkomen in meerdere interieurelementen waarmee je het plaatje compleet maakt.

Meer inspiratie voor modern wonen

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Merken met modern design

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de woonstijl modern? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Wil je alle woonstijlen in één overzicht zien? Je vindt ze op deze pagina. Benieuwd naar andere design interieurs? Bekijk hier onze laatste binnenkijkers.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.