Arper

Arper is een Italiaans designlabel uit Treviso, een stad ten noorden van Venetië waar ook het modemerk United Colors of Benetton, het sportlabel Lotto Italia en het fietsmerk Pinarello vandaan komen. Het merk is in 1989 opgericht door Luigi Feltrin en is van origine een familiebedrijf dat zich specialiseerde in het verwerken van leer en het maken van lederen zittingen. Arper brak officieel in 1992 door toen ze het eerste model van de Arper Pamplona collectie introduceerde en groeide in korte tijd uit tot een designlabel van wereld formaat met dochterondernemingen en showrooms in wereldsteden zoals Amsterdam, Londen, Milaan, Dubai, Keulen, Stockholm en New York. Arper staat vandaag de dag bekend om onder andere de beroemde Arper Catifa collectie die rijk is aan hoogwaardige office stoelen.

Meubels voor mens en interieur

Arper is geen gewoon designlabel. Dit label is gefascineerd en laat zich leiden door de relatie tussen producten en ruimtes, ruimtes en mensen en de relatie tussen mensen en hun netwerk. Deze leidraad maakt dat Arper volledig in dienst is van de mens. Het woord Arper staat niet voor niets kort voor “Arredamento per”, dat “meubels voor” betekent. Het merk innoveert, evolueert en gaat, net als de mens, met de tijd mee. Dat is terug te zien in de collectie van Arper. Zo ontwikkelt en produceert het merk meubels die qua stijl, functie, techniek, materiaal en duurzaamheid passen bij de huidige tijdgeest. Dit maakt het aanbod van Arper breed en divers. Je vindt er dan ook verschillende stijlvolle, tijdloze ontwerpen in allerlei prijsklassen waardoor de meubels van Arper zeer geschikt zijn voor kantoren, vergaderruimtes, ontvangstruimtes, lobby’s, hotels, restaurants en zelfs zorginstellingen.

Functie en schoonheid

Toch laat dit label zich niet meeslepen door trends en is er in plaats daarvan veel focus op het vangen van de schoonheid in functie en functie in schoonheid. Zo is er veel aandacht voor kleur, licht, balans, flexibiliteit en het dialoog tussen vorm en functie. Dit doen ze niet alleen. Arper werkt vaak samen met internationale en multidisciplinaire designers en designstudio’s zoals de Franse Jean Marie Massaud, het Spaanse trio Lievore Altherr Molina en de Japanse Ichiro Iwasaki. Samen ontwerpen ze op zorgvuldige wijze meubels waarbij functie, veelzijdigheid, esthetiek en detail samenkomen en produceren ze meubels waarin de essentie van het meubelstuk centraal staat.

Arper en Flinders Projectinrichting

Flinders Projects helpt professionals (in de interieurbranche) bij het inrichten van mooie en functionele ruimtes. Wij adviseren bij interieurprojecten, variërend van het uitzoeken, kopen en plaatsen van designmeubilair, -verlichting en -accessoires tot aan het organiseren van trainingen en trips om elkaar te ontmoeten en inspireren. Flinders Projects is officieel leverancier van meer dan 500 merken. Dit zijn er meer dan je momenteel online kunt vinden. Neem gerust contact met ons op, we helpen graag!

Mogelijkheden bespreken?

We helpen u graag op locatie bij de inrichting van bijvoorbeeld uw kantoor, restaurant of hotel.

>Maartje
Maartje
Accountmanager Projecten België